2020 m. vaikų vasaros stovykla Žiobiškyje, Rokiškio rajone

VšĮ Rokiškio jaunimo centras, 2020 m. liepos 19–25 dienomis Žiobiškio turistinėje bazėje organizuos vaikų vasaros stovyklą  „Pažinimo vasara“ 7–18 metų vaikams. Stovyklos trukmė 7 dienos.

Vaikų vasaros stovyklos edukacinė programa įgyvendinama iš projekto „Tapk 2“, kurį vykdo Švietimo mainų paramos fondas, inicijuoja Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Projekto programa finansuojama Europos Sąjungos fondo lėšomis (finansuojama 30 proc. kelialapio kainos). Visa stovyklos kaina 154 Eur. Pritaikius 30 proc. kompensaciją – 107,80 Eur. Dviems vaikams iš šeimų, gaunančių finansinę socialinę paramą ar gaunančių finansinę socialinę pašalpą, vaikams, kuriems nustatyta negalia, imigrantams iš trečiųjų šalių (ne ES), turintiems papildomos apsaugos ar pabėgėlio statusą kelialapio kaina kompensuojama 95 proc. ir yra 7,70 Eur.

Vaiko dalyvavimas programoje yra ribojamas viena stovyklos pamaina vykdomo projekto metu (nuo 2016-03-17 iki 2021-04-18) mokinių vasaros atostogų laikotarpiu.

Stovyklos temos – pilietiškumas ir tolerancija, sveika gyvensena. Stovyklos metu vaikai susipažins su Žiobiškio krašto istorija, keliaus į išnykusį Vilkų kaimą, lankysis danielių ūkyje, dalyvaus ekologinėje akcijoje. Stovyklautojai formuosis sveikos gyvensenos įgūdžius,  sužinos apie pirmąją pagalbą bendraudami su specialistais, atlikdami įvairias užduotis. Kiekvienas rytas prasidės sveikatos valanda: mankšta stadione ar prie vandens telkinio, vandens procedūromis. Bus organizuoti žygiai, kurių metu stovyklautojai išbandys savo ištvermę, orientaciją bei įvairios varžybos, estafetės.

Stovykloje bus organizuojamos meninės, kūrybinės veiklos. Vakarais bus organizuojamos linksmos, pramoginės veiklos, kurias vaikai įgyvendins komandomis, pasitelkdami savo kūrybą ir išmonę. Baigiantis dienai stovyklautojų grupėse vyks refleksija, kurios metu bus aptarti dienos įspūdžiai.

Informacija teikiama telefonu (8 458) 32732.

Vaikų registracija jau vykdoma telefonu ir  internetu: pavaduotoja@rjc.lt, nurodant vaiko vardą, pavardę, amžių, telefono numerį. Atkreipiame dėmesį, kad stovykla organizuojama tik pirmą kartą vasaros stovykloje dalyvaujantiems vaikams.

Lietuvoje situacija dėl COVID-19 infekcijos nuolat keičiasi todėl naujienas apie stovyklas sekite čia: http://www.rjc.lt/vasara/naujienos-390/lt/.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: