2020 metais – bendri dviračių sporto čempionatai su latviais ir estais

Kitais metais kartu su Lietuvos dviračių treko čempionais paaiškės ir Latvijos bei Estijos čempionai – vasario 8-9 dienomis Panevėžyje, „Cido“ arenoje, bus surengtas Baltijos šalių dviračių treko čempionatas. Dar trejose varžybose bus išaiškinti ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos stipriausi dviratininkai.

Lietuvos dviračių plento čempionatas birželio 18-21 dienomis vyks Ignalinoje, o jame pajėgiausi Lietuvos dviratininkai kovos kartu su Latvijos atletais. Liepos 4 arba 5 dieną Ventspilyje (Latvija) vyks Latvijos ir Lietuvos mažųjų dviračių kroso (BMX) čempionatas, o liepos 11 arba 12 dienomis Siguldoje (Latvija) bus rengiamas Latvijos ir Lietuvos kalnų dviračių (MTB) olimpinio kroso čempionatas.

Planuojama, kad Lietuvos MTB kroso maratono (XCM) čempionatas vyks birželio pradžioje Lapiuose (Klaipėdos raj.), Lietuvos greitojo leidimosi (downhill) čempionatas birželio 20 arba 21 dienomis – Ignalinoje, o Lietuvos dviračių kroso (CX) čempionatas spalio 24 arba 25 dienomis – Panevėžyje.

Birželio 12-14 dienomis „Cido“ arenoje vyks dvejos – Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) I ir II kategorijų – tarptautinės dviračių treko varžybos „Panevėžys Cup 2020“, o rugpjūčio 20-23 dienomis organizatoriai iš Estijos trijose Baltijos šayse planuoja surengti UCI II kategorijos dviračių plento lenktynes „Baltic Chain Tour“.

„Džiugu, kad pavyko atgaivinti bendrų Baltijos šalių čempionatų idėją. Žalią šviesą šiemet tam uždegė UCI. Jau vasario mėnesį džiaugsimės trijų šalių nacionaliniais treko čempionatais po vienu stogu Lietuvoje. Lietuvos MTB olimpinio kroso čempionatą surengsime kartu su Latvijos čempionatu Siguldoje, o BMX čempionatą – Ventspilyje. Kaimynų BMX trasa yra aukščiausių tarptautinių standartų, latviai yra išauginę dukart olimpinį čempioną Marį Štrombergą ir kitus pajėgius šios disciplinos atstovus, todėl džiaugiamės, kad pirmąjį jungtinį čempionatą galėsime surengti būtent Latvijoje, – pasakojo LDSF vadybininkė Gintarė Zuozaitė. – Plento čempionatui po pertraukos grįšime į dviratininkų mylimą Ignaliną. Varžybos bus organizuojamos kartu su Latvija, todėl tai bus didelė šventė abiejų šalių dviračių bendruomenėms ir Ignalinos miestui. Taip pat planuojame nustebinti dalyvius naujomis ir smagiomis plento varžybų trasomis. Ignalinoje tuo pat metu vyks ir greitojo leidimosi nuo kalno čempionatas. Kartu su juo bus rengiamos ir atvirosios šalies taurės varžybos, pritrauksiančios užsienio dviratininkus.“

Anot LDSF atstovės, jungtiniai čempionatai – galimybė sportininkams pasitikrinti savo jėgas su kaimyninių šalių sportininkais ir kelti dviračių varžybų lygį visose Baltijos šalyse. „Tokios varžybos – šventė visai dviračių sporto bendruomenei. Jei jungtinių čempionatų idėja pasitvirtins, jau 2021 metais galime matyti ir visų disciplinų jungtinius trijų šalių čempionatus”, – teigė G. Zuozaitė.

Informaciją parengė Tomas Gaubys

www.ldsf.lt


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: