2021-aisiais Anykščiuose: atgyjantys meno kūriniai, kupranugariai, kreivas namas ir dar daugiau!

Kol įsipatoginusi žiema alsuoja šaltuku ir barsto sniegą, o keliauti kol kas ne pati geriausia idėja, planuoti savo atostogas – pats tinkamiausias metas! Anykščiai sparčiai pildo 2021 metų turizmo naujienų kalendorių ir kviečia artėjantį šiltąjį sezoną praleisti kitaip. 

Šį pavasarį Angelų muziejus-sakralinio meno centras ypač laukia gyvo bendravimo pasiilgusių miesto svečių! Karantino metu muziejaus durys užvertos, tačiau viduje verda darbas. Atvykę lankytojai čia ras ne tik stebuklingą angelą, pildantį norus, bet ir visiškai atnaujintą Angelų muziejų, naujus eksponatus ir interaktyvią ekspoziciją su atgyjančiais meno kūriniais. Jei anksčiau esate čia buvę, atvykę jausitės kaip pirmą kartą!

Labirintų parkas Anykščiuose įgavęs pagreitį ir pilnas naujų idėjų, šiais metais pasipildys naujais, svaiginančiais atrakcionais: mini laipynių parkas, Velnio tunelis ir traukinukas įtrauks į nuotykių sūkurį net pačius pasyviausius parko lankytojus. 2021 metais Labirintų parkas taip pat vykdys naujas edukacines veiklas bei prisidės prie projekto „Kultūros pasas“ ir ugdys visų Lietuvos mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, kultūros pažinimo įpročius. Taip pat planuose nauji kukurūzų ir kanapių labirintai. Ir dar ne viskas! Apversto namo kaimynystėje šią vasarą duris atvers „Kreivas namas“ ir dar vienas paslaptingas, galvą susukantis atrakcionas!

Patiems mažiausiems turistams ir lankytojams Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešoji biblioteka paruošė įvairių nuotaikingų veikų ir edukacijų. Ateinantį turizmo sezoną biblioteka linksmins mažuosius smalsuolius ir jų tėvelius edukacinėmis programomis „Krosnies pasakos“, ,,Nešė velnias akmenį..“  ir „Robotuko Tuko kelionė po Aukštaitiją“. Šios edukacijos kvies pažinti pasakas kūrybiškai ir smagiai!

Vieną iš egzotiškiausių ir karščiausių 2021 metų naujienų Anykščiuose pristato SAFARI parkas, šiais metais tapsiantis tikriausia Afrikos savana! Atvykę lankytojai galės šokti į džipus ir važiuodami gyvai susipažinti su naujais parko gyventojais: zebrais, kupranugariais, buivolais, juodagalvėmis avimis bei su daugeliu kitų, egzotiškų gyvūnų!

Vandenlenčių parkas Anykščiuose „Wake Pond“kiekvienais metais kviečia visus, mėgstančius vandenį, greitį, aktyvų laisvalaikį ir nepamirštamus įspūdžius. 2021 metais šis vandens pramogų slėnis pristatys lankytojams  trumpalaikio apgyvendinimo kompleksą, kuriame svečiai galės apsigyventi ir mėgautis vandens pramogomis net keletą dienų ar savaičių. O, kad poilsis būtų tobulas, vandens parkas pasirūpino ne tik nakvyne, bet ir naujutėlaitėmis irklentėmis, valtimis ir net pirtimi!

Sodyba ,,Barono vila” keliautojus džiugins garinės pirties paslaptimis, o naujai įrengtame SPA centre puoselės ir lepins savo svečius atpalaiduojančiais masažais ir kitomis kūno procedūromis. Dar viena ypatinga naujiena – „Miško maudynės“. Tai pirmoji Lietuvoje sertifikuota patyrimų ir terapijos programa, kurioje sąmoningas buvimas miške, panirus į jį visomis juslėmis, visapusiškai gerina sveikatą, atgaivina pavargusį kūną ir sielą. Po visų pramogų ir terapijų lankytojai galės pasinerti į gastronominę kelionę vilos restorane ir paragauti tradicinio uzbekiško patiekalo „Barono plovas“, tapusio vietine garsenybe.

Ateinantys metai keliones Anykščiuose pranašauja, kupinas nuotykių, nepakartojamų emocijų ir neregėtų dalykų. Tik pasibaigus karantinui, naujų potyrių išsiilgusių turistų laukia kerinti gamta, nuostabi miesto panorama, neatrasti skoniai, aktyvios pramogos bei išpuoselėti kultūros objektai. Anykščiai – čia gera ilsėtis!

Turizmo sezono naujienas Anykščiuose sekite www.infoanyksciai.lt


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: