2022-ųjų liepos vidury Palangą drebins 23-osios „Aurum 1006 km lenktynės“

Jau žinoma kitais metais vyksiančių didžiausių Baltijos šalyse ilgų nuotolių „Aurum 1006 km lenktynių“ data.

23-asis renginio istorijoje, nuo 2000-ųjų VšĮ „Promo Events“ be pertraukų organizuojamas prestižinis lenktynių festivalis 2022 m į Palangą pakvies liepos 13-16 dienomis.

„Todėl jau dabar ir sportininkus, ir greičio bei adrenalino gerbėjus kviečiame pasižymėti ir rezervuoti savo kalendoriuose 2022 metų liepos 13-16 dienas, kada lauksime jūsų tradicinėje mūsų susitikimų vietoje didžiausiame šalies vasaros kurorte“, – ragina pagrindinis lenktynių festivalio organizatorius, „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis.

Daugelio nuomone šių metų „Aurum 1006 km lenktynės“ buvo pasiekusios savo piką per visą gyvavimo istoriją nuo pat 2000-ųjų.

Tai buvo karščiausios, nenuspėjamos, dramatiškiausios, aštriausio siužeto iki pat finišo linijos lenktynės per visą jų istoriją – tikras saldainis automobilių sporto gurmanams ir didžiulė atsakomybės našta renginį aptarnavusioms grandims.

„Neprisimenu tiek incidentų, stabdymų, geltonos vėliavos fazių, važiavimo paskui saugos automobilį ir išdalytų įvairiausių baudų“, – dramatišką situaciją trasoje apibūdino lenktynių vyriausiasis komisaras Gražvydas Smetonis, čia dirbantis nuo pat pirmųjų varžybų.

„Malonu girdėti tokius vertinimus, įpareigojančius dar aukščiau nei šiemet iškelti renginio kokybės kartelę. Ir mes jos tikrai nenuleisime, – tikina D. Jonušis. – Dar ankstoka kalbėti apie konkrečias naujoves, kuriomis praturtinsime kitų metų lenktynių festivalį, tačiau naujienų tikrai bus“.

Pagrindinis lenktynių dirigentas ne be pagrindo džiaugiasi, jog, padedant rėmėjams ir bičiuliams, jau dveji metai paeiliui lenktynes pavyksta surengti itin nelengvomis sąlygomis.

Įgyta patirtis suteikia gerokai daugiau pasitikėjimo besirenkantiems kelią į lenktynių miestelį ir manantiems, jog čia, kaip ir anksčiau, bus sudarytos visos sąlygos ne tik lenktyniauti, bet ir stebėti renginį.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus ne kartą yra akcentavęs, jog svetingumu garsėjantys palangiškiai kiekvieną atvykusįjį kviečia susipažinti su kasmet vis gražėjančiu kurortu, nuo kurio neatsiejamos ir jau ne tik Europoje garsios „Aurum 1006 km lenktynės“.

Naujausias to pavyzdys – didelis, net šešis puslapius užimantis tolimojoje Brazilijoje „Porsche“ gamintojų iš Štutgarto leidžiamame „Insider“ žurnale publikuojamas fotoreportažas su lenktynių oficialaus fotografo Vytauto Pilkausko nuotraukomis apie didžiausią Lietuvos kurortą ir jame jau daugiau nei du dešimtmečius vykstančias unikalias maratonines lenktynes.

Šiemet Palangoje vyko 22-osios, ketvirtą kartą „Aurum 1006 km lenktynių“ vardą turėjusios tarptautinės lenktynės, kuriose dalyvavo 41 ekipa iš Lietuvos, Estijos, Vokietijos, Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos.

Lenktynėse dalyvavusių komandų sudėtyje buvo 142 sportininkai ir 41 komandos vadovas iš septynių šalių : Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Suomijos, Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos.

Vytauto PILKAUSKO nuotraukos


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: