J. Staškausko nuotr.

A.Pilypaitė prisiminė laikus, kai gyveno su G. Karaliūnaite: viena istorija juoką kelia iki šiol

Nors didžioji dainininkės Astos Pilypaitės meilė yra scena, ne ką mažiau puikių šedevrų ji geba sukurti ir virtuvėje – pradedant lazanijomis, baigiant sriubomis, kurios netrukus pritraukia būrį valgytojų. Tiesa, praeityje ne visi kulinariniai bandymai pavykdavo taip, kaip dainininkė tikėdavosi… Apie vieną iš jų Asta papasakos jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

Kad ir ką bevalgytų, kasdienėje savo mityboje dainininkė atskleis besilaikanti vienos taisyklės. „Jeigu dabar įsitempi ir galvoji, kad reikia valgyti tik salotos lapą, tada prasideda vidinė kova. Aš save laikau semi-vegetare, kuri kartais valgo mėsą. Taip pat esu iš tų, kuri, jei kažką suvalgo – nesigaili. Negaliu pakęsti žmonių, kurie prisivalgo, o tuomet pradeda save kaltinti galvodami, kad blogai pasielgė. Tuomet tie papildomi kilogramai ir lieka“, – savo nuomone drąsiai dalinsis A. Pilypaitė.

Tiesa, kitaip nei daugeliui, labiausiai Astai patinka valgyti ne restoranuose – būtent namuose ji geba pasigaminti mėgstamiausius savo patiekalus. „Skaniausia man yra itališka virtuvė – skanūs atrodo net patiekalų pavadinimai! Namuose aš ir pati gaminu lazaniją. Manau, kad man pavyko atrasti tinkamą skonių derinį“, – pasakos dainininkė.

Asta su žiūrovais pasidalins ir dar vieno jos virtuvėje puikiai pavykusio patiekalo receptu. „Dar vienas iš mano dažniausiai gaminamų patiekalų, kurį labai mėgsta mano dukrytė – ratatouille (liet. daržovių troškinys). Nežinau, koks tiksliai yra tikrasis receptas, bet aš jį gaminu savaip: stambiai supjaustau ir šiek tiek pakepinu bei patroškinu daržoves, o vėliau į patiekalą  pridedu ir tofu sūrį“, – receptu dalinsis Asta.

Būtent tokiam iš vidaus sušildančiam maistui Asta pripažins jaučianti silpnybę ir pati. O kai gamina sriubą tik sau, neretai sulaukia ir kitų norinčių ja pasimėgauti! „Neseniai atradau trintą žirnių sriubą. Galutinis rezultatas pavyksta labai gardus“, – laidoje kalbės Asta ir atskleis savo žirnių sriubos receptą.

Tiesa, anksčiau jos mityba atrodė visai kitaip. „Nevalgiau nei svogūnų, nei česnakų. Mama pasakojo, kad buvau tas vaikas, kuris juos išrinkdavo net ir iš kiekvieno kotleto! Tačiau, suėjus 25-eriems, vieną dieną tiesiog užsimaniau duonos su sviestu ir česnaku. Buvau ta, kuri nevalgo tokių dalykų, kai jie yra patiekaluose, o tuomet užsimaniau jų natūralių. Iki šiol niekaip neprisijaukinu tik trumų. Kol kas niekas, ką su jais esu ragavusi, man nepatiko“, – atviraus A. Pilypaitė.

Kalbėdama apie jaunystę, moteris prisimins ir vieną juokingą nutikimą su tuometine kambarioke,  dainininkė Gintare Karaliūnaite.

„Kai su Gintare sugalvojome apsigyventi Kaune, kartą jai iškepiau brolienės uogienės pyragą. Begamindama virtuvėje radau sodos – arba bent jau taip man tuo metu atrodė. Kadangi gaminant tą pyragą sodos būtinai reikia, aš įdėjau net du šaukštelius. Tačiau kepant pastebėjau, kad pyragas nekyla. Galiausiai paragavome, o pyragas – labai sūrus! Paskui pasižiūrėjome, kad ten vis dėlto nebuvo nei soda, nei druska, o kažkas panašaus į salietrą“, – studijoje juoko nesulaikys garsi dainininkė.

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Asta, laidos šefas Robertas Svetlauskas paruoš komplimentų vertą patiekalą – veršienos šnicelį, kuriuo ir pavaišins ryto viešnią.

Nuo ko prasideda Astos rytas? Kokių mitybos principų laikosi garsi dainininkė? Kaip gaminama Astos pamėgsta žirnių sriuba? Kaip skamba moters naujas muzikinis kūrinys?

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau šį šeštadienį, 10 valandą, laidoje „Virtuvės istorijos“ tik per TV3!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: