Žiniasklaida. ELTA / Dainius Labutis

Anykščių miesto savivaldybė sugriežtino informacijos teikimo žiniasklaidai taisykles

Anykščių miesto savivaldybė sugriežtino informacijos teikimo žiniasklaidai taisykles, praneša naujienų portalas „Anykšta“.

Naujos redakcijos Anykščių rajono savivaldybės administracijos oficialios informacijos surinkimo ir teikimo viešosios informacijos rengėjams ir skleidėjams tvarkos aprašas pirmadienį buvo patvirtintas savivaldybės administracijos direktorės Jurgitos Banienės pasirašytu įsakymu.

Atnaujintame apraše numatyta, kad žiniasklaidos atstovai prašymus suteikti informaciją juos dominančiomis temomis savivaldybei gali teikti žodžiu ir raštu. Tuo metu atsakingi asmenys atsakymus pateikti yra įgalioti tik raštu, elektroniniu paštu.

„Gavus viešosios informacijos rengėjo ir (ar) skleidėjo žodinį arba rašytinį prašymą pateikti informaciją, jeigu atsakymui nereikia rinkti papildomos informacijos, skyrių vedėjai arba seniūnai gali atsakyti tik į savo kompetencijos klausimus, suderinę su savivaldybės administracijos direktoriumi ir įsitikinę, jog nepateiks neteiktinos ar neskelbtinos informacijos“, – nurodoma atnaujintose taisyklėse.

Be to, jose numatyta, jog žiniasklaidos atstovai į savivaldybę atvykti rengti reportažų ar filmuoti gali tik iš anksto suderinę vizitą su savivaldybės administracijos direktoriumi.

„Viešosios informacijos rengėjai, pageidaujantys susitikti su savivaldybės vadovais, informuoja komunikacijos specialistą apie būsimo pokalbio laiką, temą ir pateikia preliminarius klausimus“, – nurodoma apraše.

Taip pat nustatyta, jog savivaldybės atstovams kilus klausimų dėl užklausą pateikusio asmens tinkamumo, reikalingos informacijos gai būti nuspręsta neteikti.

Austėja Paulauskaitė (ELTA)

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama. ELTA logo


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: