
Belgiški vafliai su alumi
Belgiją daugelis laiko alaus šalimi, tad visai nenuostabu, kad šis gėrimas čia naudojamas ir kulinarijoje. Įvairios alaus rūšys pasitelkiamos ne tik troškiniams ir sriuboms gardinti, bet ir kepti populiariuosius belgiškus vaflius.
„Su alumi kepti belgiški vafliai pasižymi išskirtiniu skoniu. Šis gėrimas vafliams suteikia purumo ir šiek tiek kartumo, kuris gali patikti ne visiems. Tad pradžioje rekomenduoju kepti mažesnėmis porcijomis ir ragauti su medumi, klevų sirupu ar kitais mėgstamais pagardais“, – sako V. Juodkazienė.
Jums reikės (2 asm.):
- 250 ml miltų
- 200 ml alaus
- 2 kiaušinių
- 1 v. š. cukraus
- Druskos, citrinos žievelių
Paruošimas:
Inde sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir vėliau sudėkite į bendrą mišinį. Indą su tešla gerai uždenkite ir palaikykite šaldytuve apie 2 valandas. Kepkite vaflinėje, kol gražiai apskrus. Patiekiant pagardinkite šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais pagardais.

Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!