Beveik 30 metų gyvuojančios grupės „Rebelheart“ lyderis Darius: „Mes buvome, esame ir būsime!“

Vieną ryškiausių Lietuvos roko grupių „Rebelheart“ galima drąsiai tituluoti gyva legenda. Per bene tris gyvavimo dešimtmečius grupės nariai yra surengę daugiau nei 600 koncertų Lietuvoje ir Europoje, o jų dainas mintinai žino visi. Negana to, netrukus gimtadienį švęsiančios grupės nariai per visą šį laiką nėra pasikeitę ir tikina esantys vienas tvirtas kumštis.

Šį šeštadienį kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ grupės nariai parodys ne tik savo muzikinius, bet ir kulinarinius gebėjimus. Vokalistas Darius Mickus ir būgnininkas Kęstutis Jurkšaitis stos į kovą, jog nustebinti likusius komandos narius Dainių ir Regimantą gardžiais patiekalais.

Burtai lems, jog „Įranga restoranams“ parduotuvėje įsikūrusioje studijoje Kęstutis, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, gamins tartą su grikiais ir šaldytomis daržovėmis, o Darius, padedamas iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, grilyje keps namines dešreles su gurmaniška bulvių koše.

Bene tris dešimtmečius gyvuojantys tautos numylėtiniai su malonumu prisimena susikūrimo istoriją. Išskirtinę dieną gimusios grupės nariai džiaugiasi, kad šiemet pavyks surengti trankų gimtadienio koncertą tiek sau, tiek ištikimiausiems gerbėjams.

„Tai buvo 1992 metais, vasario 29 dieną. Taip jau yra, kad gimtadienį galime švęsti tik kas keturis metus. Tačiau artėja mūsų trisdešimtmetis ir mes iš tikrųjų ruošiamės tam. Mes visi keturi esame nuo pat pradžių, nepasikeitę, nenuėję nuo scenos. Kaip buvome, taip ir esame – mes buvome, esame ir būsime“, – drąsiai laidoje teigs Darius.

Pasirodo, šiandien grupės lyderiu laikomas Darius ne pirmasis inicijavo grupės susikūrimą. Prie komandos jis prisijungė tik tuomet, kai kiti nariai pradėjo ieškoti vokalisto.

„Mes grojom su muzikantais ir sugalvojome, jog reikia vokalisto. Vienas iš mūsiškių, Dainius, nuėjo į jaunųjų atlikėjų koncertą ir pamatė Darių. O tuomet nė neabejojęs drąsiai tarė – JIS“, – istorija dalinsis Kęstutis.

Vos susikūrusi grupė per porą metų taip išpopuliarėjo, jog buvo nominuota prestižiniuose Lietuvos muzikiniuose apdovanojimuose ir netrukus pradėjo gastroles ir koncertus ne tik visoje šalyje, bet ir už jos ribų. Kaip paaiškės laidoje, visi grupės nariai yra dideli kulinarijos mėgėjai ir net kelionių metu nepraleidžia progos pasigaminti sau gardžių patiekalų.

„Mes visi grupėje mėgstame gaminti. Ir net koncertų, kelionių ar gastrolių metu nusiperkame daug maisto ir gaminamės patys vietoje. Turų metu keliaujam autobusiuku, kuriame yra virtuvė, todėl labai patogu ruoštis maistą net ir maišant visą Europą“, – įspūdžiais dalinsis grupės vokalistas.

28 metus gyvuojanti grupė tikina, jog ne kartą buvo susiginčiję ar būgnų lazdelėmis trenkę per stalą. Tačiau jiems pasisekė, jog išsaugojo taiką ir niekada nenusprendę nutraukti muzikinės veiklos.

„Mes visą tai esame jau praėję, jau pragyvenome. Ateina laikas, kuomet supranti, kad nueitas kelias nėra veltui ir kad dabar sustoti būtų labai neprotinga. Tiesiog pagarba vienas kitam ir meilė muzikai“, – tvirtos grupės paslaptimi dalinsis Darius.

Per tris dešimtmečius kelionių ir gastrolių metu grupė ne kartą patyrė nepamirštamų nuotykių ir įsimintinų istorijų. Viena jų pasidalino ir šeštadienio ryto laidoje.

„Tai atsitiko 1992 metais, kai išvažiavome į Palangą. Tenai išsinormavome pora namukų gyvenimui ir vieną dieną sugalvojome, kad labai norime šašlykų. Nupirkom mėsos, į artimiausią restoraną nunešėm personalui, kad jie užmarinuotų, paruoštų. Atėjo vakaras, užkurtas laužas, viskas paruošta, bet žiūrime, kad pamiršome iešmus. Tuomet kilo geniali mintis – pasiėmiau savo bosinę gitarą, nusukau visas stygas, sunėrėm ant tų stygų šašlykus ir kepam. Nežinau, kas ten labiau iškepė – ar rankos, ar tie šašlykai, bet jie buvo labai skanūs“, – kuriozine istorija dalinsis grupės bosistas Regimantas Turūta.

Kokią staigmeną gerbėjams ruošia netrukus gimtadienį švęsianti „Rebelheart“, ką grupės nariams reiškia muzika ir kuris – Darius ar Kęstutis yra geresnis kulinaras – paaiškės jau šį šeštadienį 8:30 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.

Televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ vienuoliktą sezoną pasitiko atsinaujinusi. Naujoje „Įranga restoranams“ studijoje virs dar aršesnės ir azartiškesnės žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą jau 10-ajame sezone savo jėgas ir gabumus parodęs, iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage. Jiedu su žiūrovais pasidalins ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: