Britų pasigardžiavimas „Fish & chips“
„Fish & chips“ – nacionalinis anglų patiekalas, kurį sudaro alaus tešloje skrudinta menkė su bulvių skiltelėmis. Pasak V. Juodkazienės, nors šis patiekalas jau prieš daugiau nei 200 metų buvo gaminamas visoje Anglijoje, jis iki šiol neprarado savo populiarumo.
„Žuvis su bulvių skiltelėmis atrodo kaip įprastas derinys, tačiau ypatingas šio patiekalo akcentas – alaus tešla. Iš šviesaus alaus specialiai gaminama tešla padeda išlaikyti žuvies sultingumą ir suteikia jai išskirtinį skonį“, – sako V. Juodkazienė.
Jums reikės (5 asm.):
Tešlai:
- 355 ml šviesaus alaus
- 250 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- Maltų česnakų
- Druskos, pipirų
Bulvių skiltelėms:
- 5 saldžiųjų bulvių
- 3 skiltelių česnakų
- 5 v. š. aliejaus
- Šviežio rozmarino
- Druskos, pipirų
Menkių filė:
- 700 g menkių filė
- 150 g miltų
- Druskos, juodųjų pipirų
- Aliejaus virimui
Paruošimas:
Ruošdami tešlą sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska, pipirais ir maltais česnakais. Supilkite alų ir plakite iki vientisos masės. Uždenkite indą su tešla ir atidėkite šaldytuve 2 valandoms. Tuo metu bulves supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais česnakais ir rozmarinais. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Į puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite. Supjaustytus menkų gabalėlius pagardinkite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Tuomet gabalėlius dėkite į šaldytuve laikytą tešlą ir nuvarvinkite perteklių. Paruoštus gabalėlius dėkite į įkaitintą aliejų ir virkite 4–6 minutes, kol gerai apskrus. Išvirtus gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Patiekite su citrinos skiltele ir mėgstamomis daržovėmis.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!