Burbiškio dvare išskirtiniai maisto, muzikos ir meno deriniai

Savaitgalį daugiau nei 70 elegantiškai pasipuošusių svečių rinkosi į Burbiškio dvarą Anykščių rajone, kur dvaro šeimininkai Orina Eivaitė – Hoang ir Kim Hoang svečiams organizavo išskirtinę programą, kurioje vyravo skoningi muzikos, maisto bei meno deriniai.

„Siekame, jog mūsų svečiai dvare rastų tik aukščiausios klasės kokybę, todėl gyvendami vis dar kelėdinėmis nuotaikomis, pakvietėme visus norinčius prisijungti į įsimintiną maisto, muzikos bei meno kelionę. Svečiams suorganizuotas operos solisto Eugenijaus Chrebtovo ir pianisto Felikso Zakrevskio šventinis koncertas, po kurio dvaro restorano šefas Šarūnas Marčiulaitis pristatė dviejų šalių, Italijos ir Lietuvos, skonių derinius degustacinės vakarienės metu, o net ir visko mačiusius svečius stebino unikali 100 milijonų metų amžiaus pertifikuotos medienos dirbinių kolekcija.” – pasakojo dvaro šeimininkė Orinta Eivaitė – Hoang.

Šventinį vakarą savo pasirodymu pradėjo operos solistas Eugenijus Chrebtovas ir pianistas Feliksas Zakrevskis, po kurio Burbiškio dvaro restorano šefas Šarūnas Marčiulaitis pakvietė svečius ragauti šventinius dviejų šalių maisto derinius.

„Kadangi Burbiškio dvaras yra atistokratiška, didinga ir elegantiška vieta, o dabartinis šeimininkas Kim Hoang kilęs iš Italijos, su komanda kurdami meniu norėjome patiekti svečiams patiekalus, kurie atskleidžia aukščiausios kokybės produktų iš Lietuvos bei Italijos derinius. Dalį kruopščiai parinktų ir šviežių produktų skraidinomės iš Italijos, o dalį jų įsigijome iš vietinių Anykščių rajono ūkininkų. Svečiai galėjo rinktis degustacinį žuvies arba mėsos meniu” – pasakojo šefas Š. Marčiulaitis.

Degustacinės vakarienės meniu buvo skirtas žuvies bei mėsos mėgėjams. Svečiai ragavo  karališkųjų krevečių kokteilį, tradicinės itališkos veršienos šaltąjį užkandį, vietinių ūkininkų užauginti ir žemoje temperatūroje kepti moliūgai puikiai derėjo sriuboje su 30 metų brandintu traškiu parmezano sūriu. Karštojo patiekalo pasirinkimui buvo pasiūlytas šviežias keptas otas tiesiai iš Šiaurės jūros, pagardintas apelsinų padažu bei jautienos file iš Italijos, paskaninta gorgonzola sūrio padažu, kedro riešutais bei griliuotomis daržovėmis. Degustacinę vakarienę užbaigė desertas, kurtas remiantis itališkomis tradicijomis – tai tradicinis panetonne iš Milano su kreminiu maskarponės sūriu.

Vakarienę vainikavo unikalių pertifikuotos medienos dirbinių kolekcijos pristatymas ir džiazo atlikėjos Lauros Kastanauskaitės ir pianisto Daumanto Slipkaus dueto pasirodymas.

Svečiai pirmą kartą turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su unikaliais daugiau nei 100 milijonų amžiaus pertifikuotos medienos dirbiniais bei juos įsigyti. Ši mediena susidaro, kai tikroji mediena ilgą laiką guli po žeme ir jos organinė struktūra palaipsniui keičiama kietuoju mineralu. Kartais kristalizacijos procesas gali užtrukti iki 360 milijono metų, o didžiąją dalį medienos, laikui bėgant, pakeičia anglies ir agato junginiai, kurie suteikia juvelyriniams dirbiniams sodrią, juodą spalvą ir porcelianą primenančią išvaizdą.

Turininga Burbiškio dvaro programa viliojo Lietuvos verslo bei visuomenės veikėjus, taip pat užsieno svečius. Žymių žmonių gretose galima buvo sutikti Japonijos ambasadorių Lietuvoje Shiro Yamasaki su žmona Yuko,  Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro paramos fondo „Orfėjaus lyra“ direktorę ir Vilniaus tarptautinio Rotary klubo prezidentę Nijolę Galinienę su bičiuliais Čilės garbės konsulu Rimantu ir jo žmona Birute Vizgirdomis bei buvusia operos soliste Nerija Kaspariene, ekskliuzyvinių kelionių organizatorę, „Boutique Travel“ kelionių agentūros savininkę Ają Rutkauskienę, „JCDecaux Lietuva“ generalinę direktorę Žanetą Fomovą, pianistą Darių Mažintą su žmona Egle, viešbučio „Grotthus“ savininkę Editą Bon Grotthus ir kitus žinomus verslo bei visuomenės veikėjus.

Fotografas Augustinas Žukovas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: