Čili dešrainiai
Jums reikės:
- 500g maltos jautienos
- 4-5 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
- 1-2 šaukšteliai BBQ prieskonių
- 1 šaukštelis druskos
- 1 skardinė (400g) virtų pupelių pomidorų padaže
- 1 skardinė (400g) smulkintų pomidorų
- 200g sviesto
- 5-6 skiltelių česnako
- Pundelio laiškinio česnako
- Žiupsnelio druskos
- Sviestinių bandelių dešrainiams
- Pjaustyto čederio sūrio
- Pieniškų dešrelių
- Smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno
- Tarkuoto parmezano sūrio
- Dižono garstyčių
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejų, sudėti maltą jautieną ir kepti, kol gerai apkeps. Tuomet paskaninti BBQ prieskoniais ir druska, sudėti konservuotas pupeles ir smulkintu pomidorus, išmaišyti ir palikti 10-15 minučių ant vidutinės kaitros pasitroškinti.
Česnakiniam sviestui paruošti reikia smulkintą česnaką ir laiškinį česnaką sumaišyti su minkštu sviestu ir pagardinti žiupsneliu druskos.
Sviestines bandeles įpjauti, iš visų pusių ištepti česnakiniu sviestu ir sudėti į kepimui skirtą skardą. Į Sviestu teptas bandelių vidų įdėti po keletą griežinėlių čederio sūrio, po dešrelę ir kepti iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitės tipo kepsninėje, keraminėje kepsninėje ar tiesiog orkaitėje, kol paskrus bandelės, išsilydys sūris ir apkeps dešrelės (ne daugiau 10 minučių).
Ant apkeptų dešrainių dėti paruoštą čili troškinį, pagardinti tarkuotu parmezano sūriu, smulkintu mėlynuoju svogūnų ir garstyčiomis.
„Skaniai ir paprastai“ laidos receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!