Citrininis keksas
Tešlai reikės:
- 2 kiaušinių
- 7 kiaušinių trynių
- 2 citrinų žievelės
- 300 g cukraus
- 220 g grietinės
- 340 g miltų
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- 135 g lydyto sviesto
Glazūrai reikės:
- 150 g cukraus pudros
- 15 g medaus
- 40 g citrinos sulčių
Kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą citrinų žievelę plakti iki standžių putų.
Sudėti grietinę ir permaišyti. Plakti nebereikia, kad nesugadinti purių putų.
Suberti sausus produktus ir vėl atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Pabaigoje maišant po truputį supilti lydytą sviestą.
Formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti tešlą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Iškepusį keksą atvėsinti.
Kad keksas būtų šventiškesnis, jį galima paglazūruoti. Glazūrai tereikia sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra ir medumi. Ją užpilti ant kekso ir užberti citrinos žievelės.
Skanaus!
“Gardu gardu” receptas