Receptai - 2021-04-03

Citrininis keksas

Tešlai reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 7 kiaušinių trynių
  • 2 citrinų žievelės
  • 300 g cukraus
  • 220 g grietinės
  • 340 g miltų
  • 1 valg. š. kepimo miltelių
  • 135 g lydyto sviesto

Glazūrai reikės:

  • 150 g cukraus pudros
  • 15 g medaus
  • 40 g citrinos sulčių

Kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą citrinų žievelę plakti iki standžių putų.

Sudėti grietinę ir permaišyti. Plakti nebereikia, kad nesugadinti purių putų.

Suberti sausus produktus ir vėl atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Pabaigoje maišant po truputį supilti lydytą sviestą.

Formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti tešlą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Iškepusį keksą atvėsinti.

Kad keksas būtų šventiškesnis, jį galima paglazūruoti. Glazūrai tereikia sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra ir medumi. Ją užpilti ant kekso ir užberti citrinos žievelės.

Skanaus!

„Gardu gardu“ receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: