Falafeliai pitoje

Falafeliams pagaminti Jums reikės:

  • 1 stiklinės (~200g) sausų avinžirnių
  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
  • 3-4 skiltelių česnako
  • ½  stiklinės smulkintų šviežių petražolių
  • ½ stiklinės smulkintos šviežios kalendros
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelų maltos kalendros
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 4 šaukštų avinžirnių miltų arba kvietinių miltų
  • Aliejaus kepimui

Tahini padažui pagaminti Jums reikės:

  • 3-4 šaukštų (~60g) tahini (sezamų sėklų) pastos
  • ½ žaliosios citrinos sulčių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 3-4 šaukštų vandens
  • 1 šaukštelio malto kumino

Falafeliams pitoje paruošti Jums reikės:

  • Keptų falafelių
  • Tahini padažo
  • Keleto plokščių duonelių – pitų
  • Šviežių salotų lapų
  • Šviežių pomidorų
  • Mėlynojo svogūno
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos bei pipirų
  • Skrudintų sezamo sėklų
  • Šviežios kalendros

Avinžirnius sudėti į indą, užpilti vandeniu, kad apsemtu bent 5cm ir mirkyti 24 valandas.

Išmirkytus avinžirnius nusausinti ir sudėti į smulkintuvą kartu su svogūnu, petražolėmis, šviežia kalendra, česnaku, druska, maltu kuminu ir kalendra. Smulkinti, kol visi ingredientai susimaišys, bet netaps tyrė. Pabaigoje sudėti kepimo miltelius ir miltus, permaišyti iki vientisos masės.

Iš gautos falafelių masės suformuoti nedidelius vienodo dydžio rutuliukus ir sudėti ant kepimo popieriumi iškloto padėklo. Suformuotus falafelius maždaug 30-60 minučių palaikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų.

Paruoštus falafelius atsargiai dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi (nepridėti daug, kad neatvėstų aliejus) ir kepti 2 minutes iš vienos pusės ir 1 minutę iš kitos pusės. Iškeptus falafelius dėti ant virtuvinio popieriaus, kad nusausinti riebalus.

Padažui paruošti pirmiausia reikia dubenėlyje išmaišyti  tahini pastą, druską ir žaliosios citrinos sultis. Vėliau įmaišyti vandenį (vandens kiekį galima reguliuoti pagal norimą padažo konsistenciją) ir maltą kuminą.

Pasigaminus ingredientus, jau galima formuotiti pitą. Smulkiai supjaustytus pomidorus ir svogūną sumaišyti su ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais. Pašildytą pitą įpjauti, kad pasidarytų „kišenė“. Į pitą dėti šviežių salotų lapų, šviežių pomidorų ir mėlynojo svogūno salotų, keletą keptų falafelių ir viską apšlakstyti tahini padažu. Pabaigai pagardinti šviežia kalendra ir skrudintomis sezamo sėklomis.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: