Gardūs lašišos kepsneliai

Šefas Gian Luca siūlo pasigaminti ypatingus lašišos kepsnelius su pistacijų plutele ir cukinijų tyre. Pasigaminti visai nesudėtinga, tačiau valgydami pasijusite, kaip restorane.

Savaitgalio receptai ir pačios geriausios emocijos Gardu Gardu laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją.

Lašišos kepsneliai su pistacijomis

Lašišos kepsneliams reikės:

  • Lašišos kepsneliams
  • 50 g pistacijų
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 valg. š. aguonų
  • 1 valg. š. džiūvėsėlių
  • Rūkyto alyvuogių aliejus

Cukinijų tyrei:

  • 1-2 nedidelių cukinijų
  • 1 šalotinio svogūno
  • Maggi žolelių sultinio kubelio
  • Kelių mėtos lapelių
  • Alyvuogių aliejaus

Garnyrui: Smidrų

Pistacijas suberti į įkaitintą keptuvę ir skrudinti. Į kepimo pabaigą įberti nemažai pipirų ir žiupsnį druskos. Pistacijas susmulkinti iki trupinių. Į juos įberti 2-3 žiupsnelius aguonų ir šaukštą džiuvėsėlių. Lašišos kepsnelius dėti į skardą su kepimo popieriumi, ant jų dėti trupinius ir paspausti su delnu, kad susidarytų tvirtesnė plutelė. Apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. su garų funkcija.

0,5 l vandens užvirinti su sultinio kubeliu. Į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi suberti smulkintą šalotinį svogūną. Jam apkepus sudėti smulkintą cukiniją. Kepti ilgai nereikia, tik kol paminkštės ir šiek tiek karamelizuosis. Įpilti 1-2 samčius sultinio ir palikti pasitroškinti apie 5 min. Baigus troškintis įdėti smulkintos mėtos lapelius. Sutrinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

Į likusį sultinį sudėti smidrus ir pavirti kelias minutes, kol taps minkšti.

Viduryje lėkštės pilti cukinijų tyrę, ant viršaus dėti lašišos kepsnelį ir šalia virtus smidrus.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: