
Grikių miltų pyragas su spanguolėmis ir migdolais
Jums reikės:
200 g migdolų arba įprasto pieno
200 g grikių miltų
100 g migdolų drožlių
3 kiaušinių
50 g kakavos
50 g migdolų miltų
50 g rudojo cukraus
50 g spanguolių
50 g sviesto
7 g vanilės ekstrakto (arba maltos vanilės)
5 g cinamono
5 g kardamono
5 g kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
- Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
- Tryniai dedami į elektrinį plaktuvą. Ten pat pilama pusė kiekio pieno, dedami prieskoniai, kakava, cukrus ir viskas gerai išmaišoma.
- Tada sudedami grikių miltai, kepimo milteliai ir likęs pienas. Viskas dar kartą išplakama.
- Į masę įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
- Kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma migdolų drožlėmis bei migdolų miltais. Supilama pyrago masė, ant viršaus išdėliojamos spanguolės. Pabarstoma dar trupučiu migdolų miltų.
- Pyragas kepamas iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
„La maistas“ receptas

Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!