Grikių miltų pyragas su spanguolėmis ir migdolais

Jums reikės:

200 g migdolų arba įprasto pieno

200 g grikių miltų

100 g migdolų drožlių

3 kiaušinių

50 g kakavos

50 g migdolų miltų

50 g rudojo cukraus

50 g spanguolių

50 g sviesto

7 g vanilės ekstrakto (arba maltos vanilės)

5 g cinamono

5 g kardamono

5 g kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  • Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
  • Tryniai dedami į elektrinį plaktuvą. Ten pat pilama pusė kiekio pieno, dedami prieskoniai, kakava, cukrus ir viskas gerai išmaišoma.
  • Tada sudedami grikių miltai, kepimo milteliai ir likęs pienas. Viskas dar kartą išplakama.
  • Į masę įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
  • Kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma migdolų drožlėmis bei migdolų miltais. Supilama pyrago masė, ant viršaus išdėliojamos spanguolės. Pabarstoma dar trupučiu migdolų miltų.
  • Pyragas kepamas iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

„La maistas“ receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: