Grilyje keptas blynas su citrinų kremu

Blynams su „ricotta“ sūriu paruošti Jums reikės:

  • 6vnt vidutinio dydžio kiaušinių
  • 2-3 šaukštų cukraus
  • 250g „ricotta“ sūrio
  • ~120g kvietinių miltų
  • 300ml riebaus pieno
  • 2 šaukštų sviesto
  • Cukraus pudros
  • Šviežių uogų

Citrinų kremui paruošti Jums reikės:

  • 6vnt kiaušinio trynių
  • 110g cukraus
  • 80ml citrinų sulčių
  • 1 citrinos žievelės
  • 100g sviesto

Kiaušinius su cukrumi maišyti, kol ištirps cukrus. Sudėti „ricotta“ sūrį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai supilti pieną, išmaišyti ir palikti 10-15 minučių tešlą pastovėti, kad išbrinktų miltai.

Paruošti citrinų kremui jums reikės sumaišyti kiaušinio trynius, cukrų ir citrinų sultis ir citrinos žievelę iki vientisos masės ir kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštės (reiktų pasiekti 85C). Vėliau kremą atvėsinti iki maždaug 50-60C, maišant po truputį sudėti sviestą. Sviestui išsimaišius kremas paruoštas.

Į iš anksto iki 230C įkaitintą keraminį grilį ant netiesioginės kaitros sudėti ketaus keptuvėles, kad įkaistų. Į įkaitintas keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jam ištirpus supilti maždaug pusę keptuvėlės tūrio anksčiau paruoštos blynų tešlos ir kepti apie 20 minučių.

Iškeptą blyną apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su citrininiu kremu bei šviežiomis uogomis. Skanaus!

„Skaniai ir paprastai“ receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: