LaisvalaikisŽiniasklaida

Grupės ŽAS nariai atvirai apie Choro ir Bilo muštynes, Ezopo meditacijas ir kulinariją

Kaip ir kiekvieną šeštadienio rytą TV3 televizijos žiūrovus rytoj žadins nuotaikinga ir azartiška kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Čia laukia ne tik gardžių patiekalų receptai, bet ir daug smagių istorijų, nes laidos herojai – legendinės muzikos „ŽAS“ nariai Gidonas Šapiro-Bilas ir Linas Zareckas-Choras. O kuris gi jų gamina geriau nuspręs jų kolega bei bičiulis, sveiką gyvenimo būdą propaguojantis Linas Karalius-Ezopas.

Abu vyrai virtuvėje nėra naujokai ir gaminti tikrai mėgsta bei moka, tad „Ogmios mieste“ įsikūrusioje laidos studijoje burtu keliu išsitraukę receptus jie per daug nesibaimins. Bilas, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene, gamins surimi lazdelių vyniotinį, o Linas, padedamas „Kamado Bono“ grilio virtuozo Vadimo Amosovo, keps jūros šukučių ir lašišos iešmelius.

„ŽAS“ narys, renginių organizavimo agentūros „Mademyday“ savininkas Linas Zareckas-Choras – išties spalvinga ir charizmatiška asmenybė, tačiau scenos chuligano laikai jau praeityje. Šiandien Linas – mylintis vyras bei būrio žavių mergaičių tėtis, kuris mielai sukiojasi virtuvėje ir šeimą neretai stebina kulinariniais šedevrais.

„Draugauju namuose su virtuve, bet mūsų kompanijoje Bilas yra kūrėjas joje. Jis gali pasiimti kirvį ir iš jo kažką pagamint, o man reikia recepto tam kirviui“, – apie savo bei draugo kulinarinių sugebėjimų skirtumus pasakos L. Zareckas.

Gidonas Šapiro-Bilas visiems puikiai pažįstamas ne tik kaip geras muzikantas, bet ir kaip kulinarinių televizijos projektų veidas. Maisto gaminimas Bilui – didžiulė aistra, tad namų virtuvėje karaliauja būtent jis.

„Maistą namuose gaminu aš, Dovilei lieka tik suplauti indus. Man patinka ir jaučiu malonumą gamindamas“, – laidoje pasakos Bilas.

Abu bičiuliai pažįstami jau ne vieną dešimtmetį, tad tiek įprastame gyvenime, tiek profesinėje veikloje kartu jie patyrė ne vieną įsimintiną nuotykį. Keliais jų laidoje jie ir pasidalins.

„Esame su Bilu kažkada ir susimušę. Bet draugai išskyrė nespėjus išsiaiškinti, kuris teisus. Dėl ko mušėmės? Nes Bilas norėjo pašokt, o aš sakiau, baik šokt, einam baliavot“, – juokdamasis prisimins istoriją L. Zareckas-Choras.

Laidos vedėjai pasmalsavus, kaip tokie chuliganai susiranda tokias nuostabias gyvenimo moteris, kokias dabar turi, Bilas atskleidė elementarų dalyką.

„Moterys mėgsta blogiukus. Ilona, tu kaip iš Kauno turėtum žinot“, – šypsosis G. Šapiro-Bilas.

Tačiau nepaisant daug juoko ir smagių pasakojimų, laidos herojų laukia kulinarinis teismas, kurio teisėjas – „ŽAS“ lyderis, buvęs seimo narys Linas Karalius-Ezopas. Jis ne tik charizmatiška ir kontraversiška asmenybė, bet ir ypatingai išrankus maistui.

„Aš vegetaras buvau pakankamai daug metų, bet paskutinę žiemą teko praleist džiunglėse ir tenai vienintelis maistas kurį gaudavau, buvo žuvis. Tai teko po 17 metų pertraukos paragaut žuvies“, – apie savo patirtis pasakos L.Karalius-Ezopas.

Pastaruoju metu sąmoningai pasitraukęs iš viešumos, L. Karalius-Ezopas pasirinko propaguoti sveiką gyvenimo būdą bei natūralią mediciną. Paklaustas nuo ko visa tai prasidėjo ir kaip atrado meditacijos kelią, vyras atsakys šmaikščiai.

„Kai anas gyvenimo būdas atsibodo, tai naujo pradėjau ieškot. Su „ŽAS‘ais“ pagyventumėt 25 metus ir jūs ne tik medituot pradėtumėt“, – juokaudamas neslėps L. Karalius-Ezopas.

Kokiose įsimintiniausiose kulinarinėse vietelėse yra tekę lankytis laidos herojams? Kokių nuotykių per tuos 25 metus patyrė ŽAS‘ai? Kaip jie suderina chuliganišką scenos veiklą su rimtais kasdieniais darbais? Ir, žinoma, kurio – Bilo ar Choro – gamintas patiekalas labiau patiks Ezopui? Visa tai ir dar daugiau paaiškės jau šį šeštadienį 9 val. kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“.

Jau aštuntą sezoną rodoma televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ ir toliau žada nepamirštamas azartiškas žinomų šalies šeimų bei artimiausius bičiulių kulinarines dvikovas ir gardžiausius patiekalus. Laidos studijoje laidos herojai rungiasi vienas su kitu – padedami kulinarės Ilonos Juciūtės-Čibirkienės ir „Kamado Bono“ grilio meistrų jie ruošia skaniausius patiekalus, kuriuos lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.

 „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 9 val. per TV3!

Siūlome perskaityti

Panevėžio naujienos

Aukštaitijos naujienos

Komentarai

Lietuvos naujienos

Kultūros naujienos

Laisvalaikis

AINA TV

Istorijos puslapiai

Bendruomenės naujienos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Komentarų sistema leidžia skaitytojams išsakyti savo nuomonę, pasidalinti įdėjomis, pateikti papildomos informacijos ar pasiginčyti su oponentais. Redakcija pasilieka teisę pašalinti skaitytojų vulgarius, skatinančius smurtą, įžeidžiančius, skatinančius tautinę, rasinę, religinę ar kitokią neapykantą ir grasinančius komentarus.