Japoniškas sumuštinis „Katsu sando“

Japonijoje populiariausia – duona su pienu

Vienas žymiausių sumuštinių Japonijoje – „Katsu sando“. „Katsu“ – tai gruzdintos mėsos gabaliukai, kurie gardinami padažu, traškiu kopūstu ir valgomi su pieniška „shokupan“ duona. Anot T. Aleknavičiaus, Japonijoje, priešingai nei Skandinavijos šalyse, duona pirmiausiai turi būti minkšta.

„Jeigu skandinavai renkasi sodrią duoną, japonai – priešingai, labai lengvą ir purią, todėl ir sumuštinių kultūra ten visiškai kitokia. Šviesūs kvietiniai gaminiai su lengva plutele, saldaus pieno skonis ir lengva tekstūra – tai pagrindinės savybės, kurios vertinamos tolimuosiuose rytuose. Ji primena ir mūsiškę duoną su kefyru, kuri dėl natūralių raugo bakterijų taip pat yra labai minkšta ir puri. Be to, Japonijoje sumuštinis dažniausiai dvigubas ir patiekiamas suslėgtas”, – teigia „Gardėsio“ duonos ekspertas.

4 sumuštiniams reikės: ½ mažo baltagūžio kopūsto, 4 gabalėlių kiaulienos sprandinės, 8 riekelių sumuštinių duonos su kefyru, žiupsnio druskos, pipirų (pagal skonį), 2 kupinų šaukštų miltų (kepsnelių apvoliojimui), 150 g maltų džiūvėsėlių, 1-2 kiaušinių, puodelio alyvuogių aliejaus (kepimui), 3-4 a. š. aštrių garstyčių, 3-4 v. š. majonezo, 4 a. š. sviesto. „Tonkatsu” padažui: 1-2 v. š. pomidorų padažo, 2 v. š. vorčesterio padao, 1 v. š. sojos padažo, 1 v. š. obuolių sidro acto, 1 v. š. rudojo cukraus arba medaus, 1/2 a. š. garstyčių, žiupsnio česnakų ir imbierų miltelių.

  • Kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais, sumaišykite su majonezu.
  • Paruoškite „Tonkatsu“ padažą sumaišydami visus ingredientus.
  • Kiaulieną supjaustykite maždaug duonos riekelės dydžio ir storio gabalėliais. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais, pavoliokite miltuose, tada suvilgykite kiaušinių plakinyje ir galiausiai pavoliokite džiūvėsėliuose. Po vieną kepkite įkaitintame aliejuje 10-12 min.
  • Duonos riekeles užtepkite plonu sluoksniu sviesto, ant jo – garstyčių. Galite nupjauti duonos kraštelius. Ant pusės riekelių uždėkite kopūsto mišinį, ant viršaus pašlakstykite pasiruošto padažo, uždėkite mėsą. Užvožkite po duonos riekelę ant viršaus. Lengvai suslėkite ir palaikykite 5 minutes. Perpjaukite sumuštinį pusiau ir ragaukite.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: