Jūros gėrybių užkandis La paranza

Jums reikės:

  • 2 didesnių morkų
  • 1 cukinijos
  • 500 g krevečių be kiauto
  • 500 g kalmarų žiedų
  • 200 g kietagrūdžių miltų
  • Džiovintų bazilikų
  • Džiovintų krapų
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus skrudinimui
  • Duonos ciabatta
  • Alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 4 šaukštų majonezo
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • Druskos
  • Pipirų

Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais.

Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.

Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje.

Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.

Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.

Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus. Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.

„Gardu gardu” receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: