(Pexels nuotr.)
Kaip pigiai ir gardžiai pamaitinti vakarėlyje draugų kompaniją? Indrė Trusovė dalinasi sėkmę garantuojančiais receptais
Paskutiniai rugpjūčio savaitgaliai savo šiluma kviečia susiburti į bendrą artimųjų, draugų būrį paminėti likusius vasaros vakarus. „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Indrė Trusovė teigia atradusi savo sėkmės raktą, ką galima padaryti norint surengti tobulą vakarėlį, kad šventė būtų smagi visiems, juolab, kad šiuo metu prekybos tinkle vykstant teminiam Maxi mėnesiui namiškius galima išties nesudėtingai nustebinti. O pasirūpinę didelių pakuočių produktais vakarėlį paruošite ne tik didelei kompanijai žmonių, bet ir visai nebrangiai.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė dalinasi, kad šį mėnesį pirkėjus vos įžengus į parduotuvę stebina didelių pakuočių prekės – dviženkliais vienetais supakuoti gėrimai, kilogramas guminukų, milžiniško dydžio traškučių pakuotės ir panašiai.
„Šį išskirtinį teminio mėnesio asortimentą pirkėjai išties mėgsta rinktis planuodami didesnius susibūrimus – juk pasirūpinus, pavyzdžiui, dideliu kiekiu tuno, grūdėtos varškės ar kilogramu tarkuoto sūrio, krevečių, galima paruošti įvairiausių patiekalų tinkančių pamaitinti didelei kompanijai. Be to, tai – puiki proga mėgstantiems taupyti. Pasirinkę didesnę pakuotę tam tikrų maisto produktų galima nustebinti artimuosius ar draugus taupiau, pernelyg neišlaidaujant. Pastebime, kad pirkėjai itin pamėgo vakarėlių užkandžiams tinkančius šio išskirtinio, tik ribotą laiką siūlomo asortimento saldžius kukurūzus, guminukus, traškučius, riešutus didesnėmis pakuotėmis. Iš karto pasirūpinus didesniu kiekiu šiais neatsiejamais šventės atributais, būsite ramūs, kad vakarėlio metu vaišių nepritrūks“, – dalinasi I. Trakimaitė-Šeškuvienė.
Pataria rinktis rankomis valgomus patiekalus
Be to, prekybos tinklo subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Indrė Trusovė atkreipia dėmesį, kad ruošiant maistą didelėms kompanijoms svarbu galvoti ne tik apie patiekalų kiekį, bet ir jų maistinę vertę bei šviežumą. Renkantis pramogas lauke ji rekomenduoja turėti dvi galimybes: arba vengti greitai gendančių produktų, arba įsigyti šaltkrepšį, kad produktai išliktų švieži iki tol, kol juos reikės vartoti.
„Jei šventė vyksta namuose ar savo sode, galima laisvai naudotis šaldytuvu ir visais reikalingais įrankiais bei indais, todėl savęs riboti nereikia. Beje, norėdami sumažinti indų plovimo poreikį ir padaryti šventę dar smagesne, rinkitės patiekalus, kuriuos galima valgyti rankomis: įvairius suktinukus ar vėrinukus, sumuštinius, keksiukus, namines užtepėles su daržovėmis, užkandžių lėkštes ir t. t. Valgyti rankomis yra smagu tiek vaikams, tiek suaugusiems, todėl pasirinkus tokį šventės meniu vakarėlio sėkmė bus garantuota“, – dalinasi savo atrastu sėkmės raktu puikiam vakarėliui I. Trusovė.
Ji taip pat siūlo nepraleisti progos pasiruošti gardiems susibūrimams ir dalinasi jiems puikiai tinkančiais užkandžių receptais. Šie receptai, anot I. Trusovės, puikiai tiks ir norint pasimėgauti kuklesnėje kompanijoje, o jei norėsite jais nustebinti visą gausą artimųjų ar draugų – tereikės ingredientų kiekius tik padauginti 3–5 kartus ar pasirinkti juos didesnėmis pakuotėmis!
Sumuštinukai su tunu
Sumuštinukams paruošti reikės:
- 2 virtų kiaušinių;
- 100 g konservuoto tuno;
- 4–5 riekelių ruginės duonos;
- 1 a. š. majonezo;
- 1 vnt. nedidelio avokado;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 1 skardinės konservuotų alyvuogių arba avinžirnių;
- druskos, pipirų, įvairių žolelių (pagal skonį).
Gaminimas. Avokadą negiliame dubenėlyje sutrinkite šakute. Virtus kiaušinius smulkiai sukapokite, supjaustykite alyvuoges, vyšninius pomidorus. Viską suberkite į dubenėlį su avokadu, įdėkite majonezo, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir tepkite ant norima forma supjaustytos duonos riekelių.
Pikantiški blyneliai su lašiša
Blynelių tešlai paruošti reikės:
- 2 kiaušinių;
- 150 g grūdėtos varškės;
- skiltelės česnako;
- 1 v. š. miltų;
- druskos, pipirų (pagal skonį).
Patiekimui:
- 100 g sūdytos lašišos ar ikrų;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 100 g varškės užtepėlės.
Gaminimas. Išplakite kiaušinius, suberkite druską, pipirus, sukapotą česnaką ir supilkite grūdėtą varškę. Maišydami berkite miltus, kol gausis grietinės konsistencijos tešla. Įkaitintoje keptuvėje po šaukštą pilkite tešlą ir apkepkite kiekvieną blynelį iš abiejų pusių, kol apskrus.
Ant iškepusių blynelių lėkštėje užtepkite varškės užtepėlės, uždėkite pjaustytų pomidorų ir lašišos ar ikrų, arba suverkite blynelius, pomidorus ir lašišą ant medinių iešmelių. Mėgaukitės!
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!