Kiaulienos šoninė traškia plutele

Kiaulienos šoninei traškia odele ir greitai marinuotiems agurkams paruošti Jums reikės:

  • ~3kg kiaulienos šoninės
  • 1-2 šaukštų prieskonių mišinio keptai mėsai
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos

Marinatui:

  • 1 stiklinės obuolių sulčių
  • ½ stiklinės jautienos arba vištienos sultinio
  • 3-4 šaukštų klevų sirupo
  • 3-4 šaukštų stiklinės obuolių sidro acto
  • 3-4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 1-1½ šaukšto druskos

Greitai marinuotiems agurkėliams:

  • 0,5l vandens
  • 0,1l 9% acto rūgšties
  • 1 šaukštelio kumino
  • 1 šaukštelio geltonųjų garstyčių grūdelių
  • 1 šaukštelio juodųjų garstyčių grūdelių
  • 4-5 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukšto druskos
  • 4-5 skiltelės česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 didelių agurkų
  • 1 mėlynojo svogūno

Pirmiausia švariai nuvalyti, nuplauti ir nusausinti kiaulienos šoninę ir odoje padaryti įpjovas maždaug kas 1cm.

Mėsos marinatui paruošti sumaišyti visus jo ingredientus ir maistinio švirkšto pagalba sušvirkšti į mėsą kas keletą centimetrų. Dalį marinato palikite mėsai patepti kepimo metu. Mėsą prieš kepimą įtrinti keptos mėsos prieskonių mišiniu.

Taip paruoštą kiaulienos šoninę rekomenduojama kepti „La Caja China“ kepsninėje-dėžėje. Tai yra ypatinga kepsninė, kurioje galima kepti ir lyg lauko orkaitėje, ir kaip įprastoje kepsninėje vienu metu.

Šoninę dėti ant kepimo popieriaus oda žemyn ir įdėti į skardą ant pakeltų grotelių, kad aplink mėsą galėtų cirkuliuoti oras. Kadangi netiesioginė kaitra yra iš viršaus, grotelės yra būtinos, kad kepimas būtų tolygus. Skardelę su mėsa dėti į „La Caja China“ kepsninę, uždėti padėklą su iš anksto įkurtais medžio anglies briketais ir kepti maždaug 170C vidinėje temperatūroje apie 40 minučių. Vėliau reikia mėsą apversti, nusausinti odelę, visą jos paviršių pabarstyti labai plonu druskos sluoksniu ir toliau kepti iki 200-220C įkaitintoje kepsninės dėžėje 10-15 minučių, kol odelė apskrus, taps traški.

Prie šios šoninės rekomenduojama pasigaminti greitai marinuotų agurkų salotų. Į prikaistuvį supilti vandenį, actą, suberti prieskonius, cukrų, druską bei pjaustytą česnaką, aitriąją papriką ir užvirinti. Užvirusį marinatą užpilti ant plonais griežinėliais pjaustytų agurkų ir svogūno. Atvėsus marinatui galima ragauti. SKANAUS!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: