Kišas su varške, špinatais ir pomidorais
Būtent „Kietaviškių“ pomidorai (reikės 2 vnt.) puikiai tiks vasariškam kišui su varške, špinatais ir pomidorais. Kiti ingredientai, kurių reikės įdarui: 180 g varškės, pakelio kietojo sūrio, 5 kiaušinių, 200 ml grietinėlės, druskos, pipirų, 70 g špinatų.
Tešlai paruošti prireiks: 210 g miltų, 20 g cukraus, žiupsnio druskos, 115 g šalto sviesto, 60 ml šalto vandens.
„Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Į mišinį sudėkite šaltą, nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Trinkite viską tol, kol pasidarys trupiniai. Tuomet po truputį pilkite šaltą vandenį, masę minkykite rankomis, kol ji taps vientisa. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui šaldytuve – pasakoja B. Baratinskaitė – Po pusvalandžio, išėmę tešlą iš šaldytuvo, dėkite ant miltais pabarstytos lentos, iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą. Pamėginkite ją patempti iki pat viršaus, subadykite šakute ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą“.
Kol tešla formoje šals, dubenyje iki vientisos masės išmaišykite varškę, kiaušinius, grietinėlę, druską ir pipirus. Kai masė bus vientisa, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite, tuomet sudėkite špinatus ir dar kartą sumaišykite.
Vieną pomidorą supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite ant tešlos luobele į apačią. Ant pomidorų sukrėskite paruoštą varškės masę, o ant jos išdėliokite likusį juostelėmis supjaustytą pomidorą.
„Belieka tik pašauti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Valgyti reikėtų tuomet, kai pyragas atvės“, – sako B. Baratinskaitė.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!