Lengvas ir gaivus mėsainis su vištiena, pomidorų salotomis pagal Indrę Trusovę

2 porcijoms reikės: 2 mėsainių bandelių su sezamais, 300 g vištienos kepsnelių apelsinų ir cinamono marinate, 100 g pomidorų, pusės mažo raudonojo svogūno, 1 v. š. susmulkintų petražolių, 1 a. š. raudonojo vyno acto, 1 a. š. krapų, 1 a. š. alyvuogių aliejaus, 2 a. š. majonezo, 120 g graikiško jogurto, 1 v. š. citrinos sulčių, nedidelio agurko, šlakelio citrinos sulčių, didesnės skiltelės trinto/smulkinto česnako, saujelės marinuotų alyvuogių (pasirinktinai), žiupsnio druskos ir pipirų (pagal skonį).

Pasiruoškite mėsą – kepkite vištienos kepsnelius ant griliaus arba orkaitėje apie 20 minučių, kol mėsa apskrus. Kol mėsa kepa, pasiruoškite pomidorų salotas: pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite raudonąjį svogūną, petražoles, alyvuoges (pasirinktinai). Pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir raudonojo vyno actu. Sumaišykite ir atidėkite į šalį.

Gaminkite padažą: agurką sutarkuokite ir kelioms minutėms palikite pastovėti, o tuomet nuspauskite vandenį. Sumaišykite agurką su graikiniu jogurtu, sutrintu česnaku, citrinos sultimis, krapais. Gardinkite druska, pipirais ir maišykite iki vientisos masės.

Bandeles trumpai paskrudinkite orkaitėje arba ant griliaus, kiekvieną jų patepkite šaukšteliu kokybiško majonezo. Ant bandelių dėliokite mėsos kepsnelius, tuomet gausiai apliekite graikišku padažu ir galiausiai pomidorų salotomis. Užvožkite antrąja bandele.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: