Liepos 23-ioji –Tarptautinė dešrainių diena

Ši šventė populiari Amerikoje, Didžiojoje Britanijoje ir Austrijoje. Šią dieną visi skatinami valgyti dešrainius ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, taip pat organizuoti dešrainių valgymo varžybas. Dešrainis – paprastas ir greitas užkandis, ypač populiarus vasarą, kai geru oru gaila gaišti laiką gaminant maistą.

Manoma, kad dešrainiai kilo iš Vokietijos, Frankfurto. Jie ten vadinami „frankfurter“ – pavadinti miesto garbei. Austrijos mieste, Vienoje, tie patys dešrainiai buvo pavadinti „wiener“, taip pat laikantis miesto pavadinimo. Amerikoje dešrainiai paplito pavadinimu „hotdog“ (ang. „karštas šuo“). Dešrainis gaminamas iš dešrelės ir jos ilgį atitinkančios bandelės. Į jo vidų gali būti dedami svogūnai, kopūstai, fermentinis sūris, o kartais tiesiog įpilama tik pomidorų padažo, majonezo ar garstyčių. Taip suformuotas dešrainis kelias minutes kepamas orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: