Lietuviška alaus sriuba

Svarstant, ką skanaus pasigaminti iš alaus, toli ieškoti nereikia. Maisto ekspertė pasakoja, kad alus lietuviškiems patiekalams ruošti buvo naudojamas jau prieš kelis šimtus metų. Daugelis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų mėgavosi iš šio gėrimo pagamintomis sriubomis.

„Nors alumi galėjo gardžiuotis daugelis to meto gyventojų, iš jo pagaminta sriuba buvo tik bajorams skirtas patiekalas. Įvairiuose rašytiniuose šaltiniuose minima, kad alaus sriuba gaminama iš kiaušinių trynių, grietinės, sviesto ir įvairių prieskonių. Sumaišius visus ingredientus sriuba šiek tiek pakaitinama ant ugnies, neleidžiant jai užvirti. Šis patiekalas buvo valgomas užsikandant duona ir varškės sūriu“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Jums reikės (4 asm.):  

  • 2 l šviesaus alaus
  • 500 ml vandens
  • 100 g juodos džiovintos duonos
  • 30 g smulkintų lazdyno riešutų
  • 20 g sviesto
  • 100 g varškės sūrio
  • Druskos, cukraus

Paruošimas:

Alų supilkite į puodą ir sumaišykite su vandeniu. Sudėkite susmulkintą duoną ir uždenkite puodą. Atidėkite jį į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių. Tuo metu sviestą sutrinkite su riešutais. Iš šaldytuvo ištraukite mišinį, nukoškite, kad neliktų duonos gabalėlių ir užpilkite juo sviestą su riešutais. Sriubą virkite 50 laipsnių temperatūroje ir maišykite iki vientisos masės apie 20 minučių. Pagardinkite cukrumi ir druska. Sriubą patiekite apibarstę smulkintu varškės sūriu.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: