Lietuvos naujienos - Receptai - 2020-09-06

Madeleinų pyragas

Biskvitui reikės:

  • 140 g miltų
  • 70 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 3 kiaušinių
  • 80 g medaus
  • 120 g sviesto
  • 30 g pieno
  • 120 g tirpinto sviesto
  • 1 citrinos

Kremui reikės:

  • 500 g grietinėlės
  • 150 g maskarponės kremo
  • 120 g cukraus pudros
  • Vanilės ekstrakto

Pyrago dekorui reikės:

  • Braškių
  • Šilauogių
  • Aviečių
  • Trešnių

Inde sumaišyti visus birius ingredientus.

Kitame inde išpurenti kiaušinius su medumi. Į gautą masę supilti birius ingredientus ir atsargiai išmaišyti silikoninės mentelės pagalba. Tuomet supilti pieną ir po truputį maišant pilti lydytą sviestą. Įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir permaišyti, kad skonis gerai pasiskirstytų.

Kepimo formą ištepti sviestu ir tešlą supilti į kepimo formą. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių konvekciniu režimu.

Visus kremui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir plakti iki purios masės. Paruoštu kremu konditerinio maišelio ir antgalio pagalba dekoruoti atvėsusį biskvitą. Šiek tiek palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų ir būtų stabilesnis.

Tuomet belieka tortą dekoruoti uogomis. Jų tikrai nereikia gailėti, kadangi jos suteikia tiek nuostabų vaizdą, tiek gaivaus skonio.

Skanaus!

“Gardu gardu” receptas.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Sponsored video


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: