Makaronai fusilli su sterku ir pastarnokais
„Sterkas – išskirtinė baroko epochos žuvis, kuri „Sterko pagal Radvilas“ pavidalu nukeliavo net iki Austrijos imperatoriškosios virtuvės. Sterkas pagal Radvilas siejasi su senąja kimštų žuvų gastronomine tradicija, tačiau lygiai taip pat dera ir su makaronais“, – teigia T. Rimydis.
2 porcijoms reikės: 200 g lietuviškų kietagrūdžių fusilli makaronų, 100 g sterko filė. Sterko marinatui: 40 g baltojo vyno acto, 40 g baltojo sauso vyno, 10 g šviežių peletrūnų, 20 g rapsų aliejaus, druskos pagal skonį. 40 g pastarnokų (kremui), 40 g pastarnokų (rutuliukams), 20 g sviesto. Krapų aliejui: 100 rapsų aliejaus ir 100 g krapų. Krapų šakelių dekoravimui.
- Pirmiausiai 2-3 valandas pamarinuojame pjaustytą sterko filė.
- Tuomet iš dalies pastarnokų (40 g) suformuojame nedidelius rutuliukus ir šie neilgai pakepami ant sviesto. Likę pastarnokai (40 g) suverdami ir sutrinami į kremą, paskaniname jį druska.
- Pasiruošiame krapų aliejų: 100 g rapsų aliejaus ir 100 g krapų trinami trintuve apie 10 minučių. Tuomet masę nukošiame ir skaniname druska.
- Puode išverdame makaronus pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Kitame puode pakaitiname pastarnokų kremą. Išvirtus makaronus sudedame į pastarnokų kremą, dedame į lėkštes su svieste pakepintais pastarnokais. Tuomet dedame sterko filė, krapų šakeles ir pašlakstome krapų aliejumi.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!