Makaronai penne rigate su avies sūriu ir vištiena

„Vištiena taip pat populiari Lietuvos gastronominėje virtuvėje. Tiesa, neretai ją keisdavo patarškos – medžiuose gyvenantys naminiai paukščiai, kitaip vadinami turkiškomis vištomis. Jų ir šuns tandemas puikiai saugodavo ant žemės likusius gyvūnus nuo atslenkančių plėšrūnų“, – pasakoja T. Rimydis.

2 porcijoms reikės: 200 g lietuviškų kietagrūdžių penne rigate makaronų, 100 g vištienos arba patarškos krūtinėlės, 100 g sviesto, 100 g naminio vištienos sultinio, 100 g grietinėlės, druskos pagal skonį. Tiekimui: 50 g avies sūrio, šviežios mėtos lapelių, marinuotų daržovių ar uogų papuošimui.

  • Vištienos arba patarškos krūtinėlę įsukame į maistinę plėvelę ir išverdame. Paruošta vištiena verdama vandens vonelėje 66 laipsnių temperatūroje 2 valandas, tuomet pakepinama ir pasūdoma.
  • Paruošiame padažą: avies sūris pašildomas ir sumaišomas su vištienos sultiniu, grietinėle, paskaninamas druska.
  • Puode, gerai sūdytame vandenyje, pagal pakelio nurodytas instrukcijas išverdame makaronus. Išvirtus makaronus nusausiname, pakepiname ant sviesto ir dedame į lėkštes.
  • Ant makaronų dedame pakeptą paukštieną, ant viršaus dėliojame mėtos lapelius, užpilame avies sūrio padažą. Gardiname marinuotomis daržovėmis ar uogomis, pavyzdžiui, marinuotais agrastais.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: