Makaronai su gorgonzolos padažu
Salotoms reikės:
- 250 g Bonduelle makaronų su žirneliais ir cukinija
- Pundelio smidrų
- 1 šalotinio svogūno
- 200 g rūkytos šoninės
- Šakelės vyšninių pomidoriukų
- Saujos špinatų
- 150 g gorgonzolos sūrio
- 70 ml grietinėlės
- Parmezano sūrio
Patiekalą pradėti nuo makaronų virimo. Juos supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 8-10 min. Išvirus nukošti ir perpilti šaltu vandeniu.
Smidrus perpjauti pusiau ir trumpai apvirti (apie 1 min.), kad suminkštėtų. Apvirusius smidrus supilti į šaltą vandenį.
Šalotinius svogūnus supjaustyti juostelėmis išilgai. Rūkytą šoninę pasmulkinti kubeliais. Ją sudėti į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę ir apkepinti. Tuomet suberti svogūnus. Jiems apskrudus, sudėti pusiau perpjautus pomidorus. Po 2 min. dėti bazilikus, smidrus ir šiek tiek apkepus dėti gorgonzolos sūrį. Jam ištirpus, supilti grietinėlę. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens.
Į indelį dėti makaronus, ant jų pilti padažą ir užberti parmezano sūrio.
„Gardu Gardu“ receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!