Mėgstančius keliauti ir ragauti „Kino pavasaris“ kviečia į kulinarinę premjerą – „Turkiškai“

Ispanų režisierius Luis González naujausiu savo filmu „Turkiškai“ kelionių žurnalams būdingu stiliumi vaizduoja geriausio pasaulio restorano „El Celler de Can Roca“ įkūrėjų – Roca brolių – gastronominius nuotykius keliaujant po Turkiją.

Čia jie susipažįsta su viena archajiškiausių ir įdomiausių virtuvių pasaulyje, išsaugojusių savo autentiką, tačiau mažai kam pažįstamą už Turkijos ribų.

Garsieji maisto meistrai ragauja ir analizuoja pagrindinius patiekalus, desertus ir vynus bei supažindina su daugybe jaunų Turkijos šefų gastronominės revoliucijos išvakarėse.

Daugybę amžių tobulinta, receptų ir ingredientų įvairove garsėjanti bei iki pat šių dienų meno šedevru praminta turkiška virtuvė – neatsiejama bendravimo ir kultūros dalis.

Spalvinga prieskonių, skonių ir kvapų įvairovė atskleidžia ne tik valgymo įpročius, tai tampa ir svarbia bendravimo kultūros dalimi.

„Turbūt ne vienam keliautojui naujos vietos pažinimas asocijuojasi ir su vietinės virtuvės skoniais. Šiame filme dar kartą parodoma, kad tradicinis maistas yra neatsiejamas ir ne mažiau turtingas kultūros elementas“, – tikina „Kino pavasario” programos sudarytoja Astė Račaitytė.

Nuoroda į filmo anonsą: https://www.youtube.com/watch?v=WMc7igYbRjk


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: