Ne tik pirkinių, bet ir kokybiškos kavos puodelio: startuoja projektas „Atvyk į „Lidl“ kavos“

Paskutinį žiemos mėnesį visose Lietuvoje veikiančiose „Lidl“ parduotuvėse startuoja projektas „Atvyk į „Lidl“ kavos“. Prekybos tinklo klientai apsipirkdami bet kurioje parduotuvėje galės mėgautis atnaujintu kavos skoniu iš arabika kavos pupelių ar pasiimti puodelį gėrimo vykstant namo.

Įsigyti „Lidl“ privataus prekės ženklo kavos bus galima tik įėjus į parduotuvę, kur pirkėjų laukia specialūs kavos aparatai. Vieno kavos puodelio kaina siekia 0,60 Eur centų, o atsiskaityti galima naudojantis banko kortele arba grynaisiais pinigais. Be to, mėgautis kava turint daugkartinį puodelį bus dar pigiau – kava kainuos vos pusę euro. Siūlant pirkėjams gurkšnoti kavą, naudojant savo puodelius, yra skatinamas tvarus jų požiūris į vartojimą ir išteklius, teigia „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Išskirtinis arabika kavos skonis ir jo kilmė

Pirmoji „Lidl“ privataus prekės ženklo kavą išbandė šio gėrimo ekspertė ir turinio kūrėja Ieva Krikštaponytė. Iš kitų ragautų kavos gėrimų, pasak jos, „Lidl“ kava išsiskyrė savo švelniu skoniu ir saldumu, kuris būdingas arabika kavos pupelėms.

„Arabika kavos pupelės gali turėti virš tūkstančio skirtingų poskonių, dėl to kiekvieno išgeriamo arabika puodelio skonis gali skirtis, bet sumaišyti jį su kitomis kavos rūšimis – sunku. Arabika yra švelnesnė ir saldesnė, o Afrikoje ir Arabijos pusiasalyje auginamų robusta kavamedžių pupelių gėrimo skonis daug stipresnis, gan neįprastas lietuviškam skoniui“, – teigia I. Krikštaponytė.

„Lidl“ privataus prekės ženklo kava užauginama Pietų ir Centrinėje Amerikoje. Kaip teigia V. Lopeta, pirkėjams yra siūloma tik kokybės sertifikatus turinti kava ir jos produktai, kuriuos auginant puoselėjamas tvarumas, rūpinamasi plantacijų darbuotojų darbo ir gyvenimo sąlygomis, nėra naikinamos ekosistemos.

Kavos gurmanu gali būti kiekvienas

Kavos gėrimas daugeliui žmonių yra neatsiejama kasdienybės dalis, sako kavos ekspertė, tačiau šį gėrimą mėgstančių žmonių skoniai – labai skirtingi. Anot I. Krikštaponytės, kiekvienas turi pasirinkti tą kavos rūšį, bei pupelių skrudinimo lygį, kuris jiems skaniausias. Pavyzdžiui, stipriau skrudintos kavos skonis bus intensyvesnis, mažiau skrudintos – švelnesnis.

Ji pažymi, kad šis kavos paruošimo procesas turi būti laikomas priešpaskutiniu žingsniu prieš mėgaujantis puodeliu kvapnios kavos. Dėl to skrudintas kavos pupeles reikia kuo greičiau sumalti iki reikiamo rupumo ir suvartoti. Kavai gaminti naudojant mokos kavinuką, I. Krikštaponytė pataria rinktis kuo smulkiau sumaltą kavą, naudojant prancūzišką spaudžiamąjį kavinuką – kavos grūdeliai turi būti stambesni.

Be viso to, visą šią savaitę, artimiausioje parduotuvėje galėsite įsigyti ir elektrinę kavamalę pupelėms malti, kad šio gėrimo ritualai būtų dar malonesni. Jūsų lauks ir stulbinantis „Silvercrest“ espreso aparato pasiūlymas, tad aukščiausios kokybės kava galėsite mėgautis tiek apsiperkant „Lidl“, tiek ir sugrįžus namo.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: