Obuolių pyragas pagal Gian Luca Demarco: viduje – netikėtas ingredientas

Rudenį ne vienam būtų sunku įsivaizduoti be vakarais visus namus sušildančio obuolių pyrago. Ir nors visi mėgstame skirtingas šio pyrago variacijas, dažniausiai esame pratę jį valgyti saldų. Šį sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco lietuviams parodys, kad iš sode randamų gėrybių galima sukurti ir visai kitokią numylėto obuolių pyrago versiją.

Po Lietuvos ūkius važinėjantis virtuvės šefas šįkart lankysis Aukštaitijoje, kur Gediminas ir Birutė augina įspūdingą obuolių ir uogų ūkį. Pora savo sode nevengia eksperimentuoti ir turi sukaupę net 40 obelų veislių!

Savo ūkyje su žmona jie pasiskirstę darbais – Gediminas prižiūri techninę dalį, o Birutė bendrauja su klientais ir visuomet bando sukurti kažką naujo, nes, kaip sako pati, tradicinės uogienės jau niekam neįdomios. Laidoje moteris išduos paslaptį, ką daro, kad jos uogienės dera ir su mėsa, ir su pelėsiniu sūriu, ir su kitais produktais.

O kokie obuoliai labiausiai tinka patiekalams gardinti? Anot ūkininkų poros, idealiausias variantas – anksti nuskintas žieminės veislės obuolys, kadangi jis turės specialios rūgštelės. Tačiau sunokus jo skinti jau neberekomenduotina – prinokęs obuolys bus ne tik saldus, bet ir be galo sultingas.

Gavęs tinkamų obuolių, laidoje virtuvės šefas gamins obuolių pyragą pagal Gian Luca. Pasirodo, kad didžioji jo pyrago paslaptis – kiaulienos faršas!

„Ar žinojote, kad kiauliena ir obuoliai visuomet turėtų būti kartu? Jie vienas kitą tiesiog dievina. Pas mus Italijoje kiaulytės netgi valo obelyną – jos suvalgo visus nukritusius obuolius“, – apie tradicijas, kurių laikosi jo šeima, laidoje istorijomis dalinsis virtuvės šefas.

Pirmiausia savo pyragui Gian Luca iki auksinės spalvos apkeps svogūnus, vėliau sudės kiaulieną, o dar kiek vėliau – obuolius. Pastaruosius virtuvės šefas naudos ir pyrago papuošimui. O tobulam pyrago įdarui prireiks kiaušinio, grietinėlės bei cinamono. Pastarasis pyrage padės paryškinti saldžiąją obuolių pusę.

Pyrago tešlai tinkamai paruošti virtuvės šefas panaudos kočėlą. Pasirodo, kad šis visuose namuose randamas įrankis turi istoriją… „Kai jauna porelė susituokdavo, marti turėdavo gyventi pas anytą bent mėnesį, jog ši įsitikintų, kad marti moka gaminti, ir sūnus nemirs badu. Būtent su kočėlu būdavo susijęs paskutinis jos išbandymas. Jei iš pusės kilogramo tešlos marti sugebėdavo padaryti metro ilgio tešlą, porai leisdavo eiti gyventi patiems“, – pasakos Gian Luca pridėdamas, kad ir pats tešlos tinkamai paruošti su mažesniu kočėlu nemoka.

Dar negirdėti faktai apie obuolius ir kaip paruošti obuolių pyragą su mėsa, pamatysite jau šį sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: