Omletas su pievagrybiais tortilijoje

Savaitgalis yra tas laikas, kuomet norisi palepinti save ir kitus. Ir lepintis galima pradėti jau nuo pat ryto.

TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco pusryčiams siūlo išsikepti ne įprastą omletą, o susuktą į tortiliją. Purų, kvapnų, praturtintą parmezano sūriu ir pievagrybiais omletą labai patogu valgyti rankomis – tai kodėl gi pusryčiams nepersikelti ant sofos – su šiuo patiekalu tai visiškai saugu.

Gardžiausi receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją.

Jums reikės (2 porcijoms):

  • Kiaušinių
  • 2 šalotinių svogūnų
  • 4-5 pievagrybių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 4-6 kiaušinių
  • 50-70 ml grietinėlės
  • 70-80 g parmezano sūrio
  • Maggi Persilade prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 tortilijų

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus įberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės.

Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, Persilade prieskonių, druskos, pipirų ir permaišyti. Pusę plakinio įpilti į keptuvę ant svogūnų ir ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros. Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol pilnai iškeps. Omletą apversti ir apkepti kitą pusę su tortilija. Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.

Antrai porciją viską kartoti. Valgyti su mėgstamomis salotomis.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: