
Nuotraukos (D. Kudriavcev/Fotodiena)
Originalus būdas sunaudoti po Velykų likusius kiaušinius: norėsis pakartoti ne tik per šventes
TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ šį sekmadienį, Velykų rytą, kvies praleisti kartu. Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco ne tik pasidalins savo šventinėmis tradicijomis, bet ir atsakys į daugeliui rūpimą klausimą – ką daryti su kiaušiniais, kurių nuolat lieka po Velykų? Kaip juos panaudoti gudriai ir naujai, kad nereikėtų nieko išmesti, o taip pat džiugintų ir skonis?
Laidos žiūrovai šventinį rytą išgirs ir apie gilias Velykų tradicijas bei papročius, kuriuos nupasakos etnologė Gražina Kadžytė.
Ką anksčiau jaunimas darydavo Didžiojo penktadienio metu? Kokiu eiliškumu būdavo gaminami patiekalai? Visa tai sužinosite šį sekmadienį.
Tuo tarpu dvi laidos viešnios parodys, kaip panaudoti po Velykų likusius kiaušinius. Nudžiugs ir tie, kurie mėgsta įdarytus kiaušinius, ir tie, kurie negali atsispirti užtepėlėms – „Barška puodai“ autorė Viktorija ir „Sugar free cooking“ įkūrėja Justina pasidalins net keliais naudingais receptais, kurie pravers ne tik per Velykas!
Kaip pagaminti patiekalus, pamatysite laidoje, o vienu receptu dalijamės nedelsiant – tegul šventės būna ypatingai gardžios!
Kiaušinių užtepėlė su krabų lazdelėmis
Ingredientai:
krabų lazdelės;
šaltai rūkyta lašišos filė;
virti kiaušiniai;
svogūnas;
krapai;
vyšniniai pomidorai;
ikrai;
majonezas;
druska;
pipirai;
duoniukai.
Gaminimo eiga
Susmulkiname svogūną ir krabų lazdeles, vyšninius pomidorus, krapus ir viską sudedame į dubenį. Supjaustome lašišą, sukapojame virtus kiaušinius, dedame ikrus ir viską sumaišome su majonezu. Masę dedame ant duoniukų ir papuošiame daigais.
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!