
Orkaitėje kepti blynai
Blynų tešlai (4 porcijoms) pagaminti Jums reikės:
- 8vnt vidutinio dydžio kiaušinių
- 1 stiklinės (~170ml) riebaus pieno
- 1 stiklinės (~130g) kvietinių miltų
- Žiupsnelio druskos bei pipirų
- 1 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
- 2 šaukštų sviesto
Blynams paruošti Jums reikės:
- 8vnt minkštai virtų putpelės kiaušinių
- 2vnt gerai sunokusių avokadų
- 1-2 šaukštų citrinų sulčių
- ~150g sūdytos lašišos
Įkaitinti orkaitę iki 220°C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir sudėti ketaus keptuvėles (arba kitą/-us karščiui atsparius indą/-us), kad tolygiai įkaistų.
Sumaišyti miltus, druską ir pipirus. Išplakti kiaušinius su pienu, sudėti sausus ingredientus ir gerai išmaišyti.
Į įkaitusias keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jį ištirpinti ir padengti visą keptuvėlių vidų. Tuomet įpilti maždaug pusę keptuvės tūrio paruoštos blynų tešlos ir ant viršaus užbarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Kepti, kol gražiai paskrus, maždaug 15 minučių (kepant trumpiau bus minkštesnis vidus, bet mažiau iškils; kepant ilgiau – bus sausesnis vidus, tačiau labiau iškils).
Kambario temperatūros putpelės kiaušinius dėkite į verdantį vandenį, virkite lygiai 2 minutes ir 30 sekundžių ir iškart sudėkite į labai šaltą vandenį. Kiaušiniams atvėsus, atsargiai nulupkite.
Gerai prinokusius avokadus sutrinkite su šakute, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
Iškepusio blyno vidų patepkite trintu avokadu, ant jo dėkite sūdytą lašišą, perpus perpjautus minkštai virtus putpelės kiaušinius, papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir prieš patiekdami pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.
„Skaniai ir paprastai“ receptas

Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!