Panevėžietės kuriamų puokščių išmesti neteks, jas galėsite suvalgyti

Būtent kaip valgomų puokščių ir orginalių kompozicijų iš maisto produktų kūrėja – save pristato Ieva Grigaitė.

Šią idėją parsivežiau iš Jungtinės Karalystės, kai pirmoje darbovietėje dirbau administratore, turėjau daug kolegių iš Ukrainos, Moldovos ir Latvijos, dauguma rusaičių labai mėgsta ir vertina tokias dovanas-puokštes iš vaisių, dešrų, saldainių ir pan. Todėl viena iš jų apmokė technikos ir su visam grįžusi į gimtąjį Panevėžį, nusprendžiau pradėti tuo užsiimti.

„Papildomiems mokslams teko skirti nemažai laiko, skaičiau daug literatūros apie tą pačią floristika, spalvų derinimą, augalus, daržoves. Daug praktikavausi, apdovanojau puokštėmis draugus ir artimuosius, kol tai netapo darbu.“

Nemaža dalis jau spėjo pamėgti Ievos kuriamas puokštes: „Turiu ir gryžtančių klientų. Labai smagu, kai žmonės vertina tai ką darau, nes įdedu begalę pastangų, laiko ir žinoma meilės kiekvienai puokštei.

Internete, „Facebok“ profilyje „Skanus linkejimai by IevaGri“, savo kūrinius siūlanti I. Grigaitė atskleidžia, kad dažniausiai klientai pasikliauja jos skoniu, todėl ji gali laisvai įgyvendinti naujas fantazijas.

Prieš tai daugelį metų viešbučių ir restoranų valdymo srityje dirbusią moterį naujoji veikla taip įtraukė, kad dabar vaikščiodama po parduotuves, ūkininkų turgus nuolat stengiasi pastebėti kuo įvairesnių produktų, galvoja, kas gražiai atrodytų puokštėse. „Jau spėjau susidraugauti su pardavėjomis turgeliuose, daugelį stebina mano pirkiniai, nes į viską žiūrių iš kūrybinės pusės. Produktus renkuosi tik brangius ir kokybiškus, žinau kada kurioje vietoje gaunamas asortimento papildymas. – Geriau padaryti mažesnę iš kokybiškų produktų, nei didelę ir iš bet kokių – taip mano Ieva.

Artėjant vasarai vis labiau džiugina tai kad atsiranda daugiau lietuviškų daržovių, vaisių, uogų.

Puokštę, galima pagaminti iš absoliučiai visko. Moterims – dažniausiai dovanojamos vaisių, uogų, riešutų, saldainių, kartais naudoju gyvas gėles; tuo tarpu vyrams – sūrūs užkandžiai, mėsos, sūrio produktai. Priklausomai nuo puokštės dydžio ir naudojamų produktų, gamindama jas užtrunka nuo pusvalandžio iki pusantros valandos. Visada užsakovo stengiuosi išsiklausinėti kokie produktai patinka, kokią spalvą mėgstą – tam kad kaskart sukurti kuo individualesnę ir išskirtinesnę puokštę.

„Kai paimi į rankas, mano puokštė ne tik gražiai atrodo, bet ir kvepia – iškart norisi suvalgyti“, – šypsosi ji. Norėdama, kad puokštės iš tiesų būtų valgomos, šviežius produktus perka ir į vieną kompoziciją ji sudeda tą pačią dieną, kada atsiimti atvyksta klientas. Nevertėtų pamiršti, kad iki padovanojant tokią dovaną, kaip ir kitus produktus, reiktų laikyti šaldytuve.

Dažniausia tokiomis puokštėmis stebina – tėvus, draugus, kolegas, vaikams. Tenka pristatyti ir į emigrantų artimiesiems, kurie kitaip ir neįprastai nori nudžiginti savo mylimiausius.
Tokiai puokštei progos ieškoti nereikia, I. Grigaitė, teigia, kad geriausia dovana yra – bendravimas ir laikas, o valgomos puokštės yra tik dalis to bendro laiko paįvairinimo.

„Puokštės receptai – tai vienas įdomesnių variantų, kadangi saulė džiuginti pradėjo, savaitgaliais žmonės lekia į gamtą piknikauti, taip ir gimė Grilio puokštė, kurioje, marinuotas šašlykas, ryžiai, padažas, kepamos daržovės, belieka viską supjaustyti ir ant tų pačių bambukinių iešmelių susmeigti.
„Kadangi, puokštes gaminimos ir atsiėmamos tik Panevėžio mieste, toliau gyvanantiems Ieva sukomplektuoja dovanų dežutes-rinkinukus, kurios su negendančiais, spalvingais ir gražiais supakuotais produktais pasieks kurjerio pagalba.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: