Panevėžyje veiklą pradėjo mobilusis ūkininkų turgelis

Panevėžyje, paskutiniame iš penkių didžiųjų Lietuvos miestų, prie prekybos centro “RYO”, veiklą pradėjo mobilusis ūkininkų turgelis, kuriame panevėžiečiai ir miesto svečiai šeštadieniais nuo 9 iki 15 valandos ras tik šalies ūkininkų ūkiuose užaugintų, išgautų ar perdirbtų šviežiausių ir natūraliausių, o tuo pačiu ir sveikiausių produktų. Jame ieškoti bananų, citrinų, papajų ar ananasų bus beprasmiška.

Žemės ūkio kooperatyvo “Lietuviško ūkio kokybė” direktoriaus Mindaugo Maciulevičiaus teigimu, mobilieji ūkininkų turgeliai Vilniuje ir Kaune, o paskui šiek tiek vėliau Klaipėdoje ir Šiauliuose veikia jau trylika metų ir jų steigimas visiškai pasiteisino.

“Panevėžio ūkininkai dar nespėjo pabusti, tačiau esu įsitikinęs, kad ir čia mobilusis ūkininkų turgelis nebus vienadiene atrakcija. Pirmajame turgelyje savo produkcija, nors dabar laikas daržovių, uogų ar bulvių augintojams yra nedėkingas, nes pavasaris gerokai vėlavo, prekiavo apie penkiolika ūkininkų. Per 3-4 savaites viskas turėtų stotis į savo vietas ir kaip Vilniuje, Kaune ar Šiauliuose turėtų prekiauti 30-40 ūkininkų ar tautinio paveldo puoselėtojų. Viskas priklausys nuo vartotojų, bet esu įsitikinęs, kad ir Panevėžio turgelis įsivažiuos, o ūkininkai veiklą plės į kitus jau mažesnius šalies miestus”,- akcentavo M.Maciulevičius.

M.Maciulevičiaus teigimu, mobiliųjų ūkininkų turgelių steigimo tikslas buvo sukurti ūkininkams erdvę, kad jie galėtų kuo artimiau ir betarpiškiau susitikti su vartotojais, išgirsti jų poreikius ir lūkesčius bei pasiūlyti tiktai šalies ūkiuose išaugintą ir perdirbtą produkciją.

“Vaisių, uogų, daržovių, medaus, duonos, kiaušinių, mėsos ir jos gaminių, žuvies, kitų produktų pasiūla ir asortimentas tikrai didės. Aišku, kad uogų, vaisių ar daržovių pasiūla labai priklausys nuo sezono, nes uogos ar bulvės užderės tam skirtu laiku, o to, kas neauga Lietuvoje, turgelyje nebus”,- sakė “Lietuviško ūkio kokybė” kooperatyvo vadovas.

M.Maciulevičius teigė, kad šiandieninis vartotojas vis labiau orientuojasi į sveikiausius ir šviežiausius produktus, todėl turgeliai prekybos centrams konkurentais netaps, bet tikrai ras savo klientų ratą.

“Nesakau, kad turgeliuose maisto produktai yra ir bus patys pigiausi, nes, pavyzdžiui, iš grynos mėsos pagaminta dešra turi būti bent keliais centais brangesnė už tą, į kurią mėsos įdėta tik dėl kvapo”,- sakė M.Maciulevičius.

Gintautas SUBAČIUS


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: