Paprikų troškinys Peperonata su vištiena
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 2 kiaušinių
- 200 g džiūvėsėlių
- 3 skirtingų spalvų paprikų
- Įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų
- 1 mėlynojo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 poro
- 1 vištienos sultinio kubelio
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Pipirų
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles pamirkyti plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose, dar karta pamirkyti plakinyje ir vėl apvolioti džiūvėsėliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ape 30 min. Jei turite temperatūrą matuojantį zondą, tuomet vištieną kepkite tol, kol vidinė temperatūra pasieks 85°C.
Į 0,5 l vandens įdėti sultinio kubelį ir virti, kol ištirps. Susmulkinti česnaką bei svogūną ir kepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos kaitros. Kuomet suminkštės ir pradės skleisti kvapą, sudėti griežinėliais pjaustytą porą. Užpilti du samčius sultinio, kad daržovės pradėtų troškintis. Pomidoriukus supjaustyti pusiau ar į keturias dalis ir taip pat dėti troškintis į keptuvę. Paprikas išvalyti ir suplėšyti arba supjaustyti stambiais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir troškinti apie 10 min. Jei trūksta sultinio, po truputį pilti troškinimosi metu.
Troškinį geriausia pateikti gilesnėje lėkštėje. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytą vištieną. Nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais.
„Gardu Gardu“ receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!