Populiariausi tinginio receptai 2019-ais
Nors kiekvieną dieną girdime, koks cukrus nedorėlis ir kaip reikėtų jo atsisakyti, kartais tikrai sunku atsispirti gabalėliui gardaus pyrago. O ir nereikėtų. Su saiku vartojami saldumynai nekelia tokios grėsmės ir kartais gali pakelti nuotaiką. Ypač, jei juos galite pasigaminti patys. Vienas populiariausių desertų, kuriuos lietuviai mėgsta gaminti namuose – tinginys. Kad tuo įsitikintumėte patys, dalinamės populiariausiais 2019-ųjų metų tinginio receptais.
Klasikinis tinginys
Tai tinginys, kokį jums gamindavo močiutė ar mama, kuris buvo tas pirmasis gabalėlis džiaugsmo, kai jauti sodrų šokolado skonį, o jį dar ir užgeri pienu arba kakava. Jei norite trumpam nukeliauti laiku atgal, rekomenduojame pasigaminti būtent šį tinginį, kuris tikrai nepaliks abejingų. Jam reikės: 4 pakelių sausainių „Gaidelis“, 200 g sviesto, indelio kondensuoto pieno ir 4 šaukštų kakavos. Pagaminimas labai paprastas: sulaužykite sausainius mažais gabaliukais, sviestą ištirpinkite puode ir į jį supilkite visą indelį kondensuoto pieno, palaukite kol masė užvirs. Sudėkite kakavos miltelius ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite sausainius ir vėl gerai išmaišykite. Masę dėkite į maišelius arba norimą formą ir palikite šaldiklyje per naktį.
Baltas tinginys su krekeriais
Tai kiek kitokia, tačiau taip pat daugelio pamėgta tinginio variacija, kurią paruošite dar greičiau ir paprasčiau. Jums reikės 400 g saldžių krekerių, 200 g sviesto ir indelio kondensuoto pieno. Kadangi krekeriai maži, jų laužyti nereikės – pakaks ištirpinti sviestą, į jį sudėti kondensuotą pieną, užvirti, suberti sausainius ir viską gerai išmaišyti. Tuomet suformuokite cilindro formos pyragą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite šaldiklyje per naktį.
Tinginys su karamele ir riešutais
Tai dar viena gardi tinginio variacija, kuri patiks mėgstantiems karamelę. Patiekalui reikės: 400 g sausainių „Gaidelis“, 120 g sviesto, 6 šaukštų riešutų sviesto, indelio sutirštinto kondensuoto pieno, saujos mėgstamų riešutų. Eiga panaši, tik įtraukiant kitus produktus. Sulaužykite sausainius mažais gabaliukais, sviestą ištirpinkite puode ir į jį sudėkite sutirštintą kondensuotą pieną bei riešutų sviestą, viską gerai išmaišykite. Suberkite sausainius ir riešutus, viską vėl gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palaikykite šaldiklyje per naktį.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!