Laisvalaikis - Žiniasklaida - 2021-10-19

Populiarioji virtuvės šefė E. Tranaitė: „Jis atsivežė šmotą mėsos, kurio kaina – pusantro tūkstančio eurų“

Šiandien pasaulis kraustosi iš proto dėl maisto ir tampa vis populiariau juo mėgautis keisčiausiose vietose. Atvykę į Tailandą, galite rasti restoraną uoloje, Filipinuose vakarieniauti sėdint besiveržiančiame kalnų krioklyje, Maldyvuose mėgautis patiekalais po vandeniu. Šiandien taip pat populiaru itin brangias vietas įkurti kokiame nors apleistame pastate, o prabanga dažnai būna ne išpuoselėtas aptarnavimas ir įrankiai, o pati idėja ir, be abejo, maistas.

Šiandien LNK laidoje „Bus visko“ – interviu su pasaulio megapolius į Lietuvą iškeitusia Egle Tranaite, Vilniaus gurmanams gerai pažįstama iš savo neeilinių vakarienių, kuriose klientus ji stebina ne tik burnoje tirpstančiais maisto deriniais, tačiau ir lokacijomis. Nuo Toskanos vynuogynų iki tėvų kieme esančio vieno staliuko restorano, įrengto tiesiog šiltnamyje. Kalbėdama apie tai, Eglė prisipažins: „Gyvenime mėgstu balansą, tiek keliaudama, tiek restorane, tiek pati gamindama. Man patinka viskas labai luxury, kokybiška, brangu, jeigu galėčiau skraidyt, tai tik biznio klase, bet man patinka kitą dieną gatvėje ant plastikinių kėdžių visiškai taukuose kažkokį išvirtą dalyką paragauti.“

Daug laiko praleidusi Italijoje, Vokietijoje ir Niujorke, Eglė sugrįžo į Lietuvą. O savo patiekalais ėmė dalintis internete ir nusprendė įkurti maistą dievinančių žmonių klubą bei jiems organizuoti išskirtines vakarienes su išskirtiniais patiekalais. Štai neseniai ji organizavo vakarienę su brazilų šefu, kurios pagrindinis akcentas buvo savo kokybe bei kaina garsėjanti wagyu mėsa:

„Turėjome tokį privatų mėsos vakarėlį ir norėjome kuo įvairesnės mėsos, kad būtų iš skirtingų šalių – Amerikos, Japonijos, Argentinos. Antrą kartą į Lietuvą pasikviečiau brazilų šefą. O jis Airijoje turi savo mėsininkus, iš kurių perka ir kur brandina mėsą. Tai jis atsivežė šmotą mėsos, kurio kaina  –   pusantro tūkstančio eurų.“

Vis dėlto ne dėl brangiausių pasaulio kepsnių ir prabangių vakarienių Eglė labiausiai išpopuliarėjo Lietuvoje, o dėl idėjų, kurias išbandę žmonės ėmė kraustytis iš proto. Startavusi su dviem asmenims skirtu restoranu, padarytu tiesiog miške, atėjus rudeniui ir prasidėjus šaltajam sezonui, Eglė nusprendė jį perkelti į savo tėvų kieme esantį šiltnamį: „Pasikviečiau sesę su dukra ir tėvais, sakau, einam pažiūrėsim, ar įmanoma sėdėti, reikia išbandyti šildytuvus. Tai prireikė 6 šildytuvų, kad įšildytų. O  kadangi praėjusi žiema buvo ypatingo šalčio ir sniego, tai kartais reikėjo šildyti nuo 12 dienos iki 7 vakaro.“

Į Lietuvą Eglė grįžo kartu su savo australų kilmės antrąja puse, kuriam maistas ir viskas, kas susiję su juo, – labai artima. Vyras užaugo šeimoje, kurioje tėtis – šefas, valdęs ne vieną restoraną, todėl jų namuose galiojo  viena taisyklė: „Net kai aš kažko nevalgydavau, jis man sakydavo – come on, turi paragauti, nėra kažko neskanaus. Tiesiog gal nepatiks, bet turi paragauti. Mačiau, kaip jo brolio vaikai nuo mažens viską valgo  – austres, krevetes, krabus, aštuonkojus. Jie tiesiog bando viską.“

Interviu su Lietuvoje šiandien itin populiaria virtuvės šefe ir jos vaikinu australu – jau šiandien, 20:00 val., „Bus visko“ laidoje per LNK.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: