Prancūziški pusrytiniai cinamoniniai keksiukai

Keksiukų tešlai reikės:

  • 70 g sviesto                             
  • 115 g cukraus                   
  • 1 kiaušinio
  • 120 g pieno           
  • 170 g miltų   
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. cinamono
  • ¼ arb. š. druskos

Glazūrai reikės:

  • 100 g sviesto
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 3 valg. š. cinamono                    

Maskarponės kremui reikės:

  • 100 g grietinėlės
  • 300 g maskarponės sūrio
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėm
  • 1 laimo žievelės

Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir plakti iki purios kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišyti pieną.

Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Birius ingredientus sumaišyti su sviesto bei cukraus kremu. Plakti iki vientisos masės.

Baltymą išplakti iki putų konsistencijos ir pabaigoje įmaišyti į kekso masę.

Į formelę dėti po 50 g tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius keksiukus pamirkyti lydytame svieste ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.

Kremą pradėti nuo maskarponės sūrio. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilti grietinėlę ir dar šiek tiek perplakti, kad kremas taptų vientisos konsistencijos. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad kremas taptų gaivesnis.

Iš kremo suformuoti ant keksiukų „kepurėles“. Skanaus!

„Gardu gardu” receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: