G. Subačiaus nuotr.
Ramygaliečiai vasarą palydėjo ir derliaus nuėmimo pabaigtuves paminėjo tradicinėmis Mykolinėmis
Sekmadienį Panevėžio rajone Ramygaloje buvo švenčiami Arkangelo Mykolo atlaidai, o po mišių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje visi traukė į miesto parką kur vyko tradicinės Mykolinės ir jų epicentru būnantis bulvinių blynų kepimas bei ragavimas.
Nors paskutinis rugsėjo sekmadienis Ramygalos parapijoje buvo saulėtas ir dar ganėtinai šiltas, tačiau šiemet Mykolinės pritraukė gerokai mažiau žmonių negu pernai, tačiau politikų, o tiksliau kandidatų į Seimą, buvo gerokai daugiau.
Renginio dalyviai taip pat atkreipė dėmesį, kad parko suoliukams verkiant reikalingas remontas, o prieš renginį juos reikėjo bent minimaliai nuvalyti nuo varnų numestų „bombų“.
Jei ankstesniais metais bulviniais blynais lankytojai buvo vaišinami nuo renginio pradžios vos jiems atėjus, šiemet jie buvo kepami ir dedami į šilumą išlaikančius indus, taip prarasdami bet kokį traškumą, o jų dalybos nutįsus nemažai eilei prasidėjo tik išsikalbėjus politikams ir jiems sužaidus „Grybų karą“. Politikų buvo teiraujamasi, kiek herojų dalyvavo „Grybų kare“ ir kokie tai buvo grybai… Rezultatai nebuvo džiuginantys.
Lauko sąlygomis kepti, nors traškumo ir netekę bulviniai blynai išties buvo skanūs. Daugumai jie buvo patiekiami su grietine, o norintieji galėjo paprašyti ir grybų padažo.
Kaip įprastai krosnelių kūriku buvo įdarbintas Garuckų kaimo seniūnaitis Vladas Kraujelis, iš Ramygalos kilęs Lauras Jagminas, tapęs Panevėžio „Sodros“ direktoriumi tik sukiojosi šalia blynų kepėjų, tačiau šiemet procese nedalyvavo.
Patys blynų kepėjai tikino rankomis priskutę maždaug 150 kilogramų bulvių, sunaudoję kelis kibirus svogūnų, 15 litrų aliejaus ir pora kibirų po 5 kilogramus grietinės.
Koncertinė programa buvo orientuota ne vien į bulves, bet ir į grybus, savo produkciją siūlė keli prekybininkai.
Gintautas SUBAČIUS
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!