Pixabay nuotr.

Raudonųjų svogūnų čatnis

Čatnis – lietuviams dar mažai žinomas maisto patiekalas. Savo pavadinimu gurmanus viliojantis ir daugelio žmonių visame pasaulyje atrandamas pagardas labiausiai garsėja savo kilme bei unikaliu gamybos būdu. Čatnis yra žinomas kaip tiršta, saldžiai aštri bei uogienę primenanti indiška užtepėlė, gaminama iš skirtingų vaisių, daržovių ir gausiai gardinama prieskoniais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė paaiškina, kuo čatnis skiriasi nuo įprasto pagardo bei dalinasi patarimais, kokie čatnio skonio deriniai sužavės net pačius išrankiausius.

Raudonųjų svogūnų čatnis

Reikės:

  • 200 g pomidorų pastos;
  • 400 g raudonųjų svogūnų;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino.

Gaminimas:

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite smulkintus svogūnus, pomidorų pastą ir visus likusius prieskonius. Prieš tai nepamirškite susmulkinti česnako. Čatnį virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Išvirtą palikite, kad atvėstų ir patiekite.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: