Receptai - 2020-06-17

Šalta smidrų sriuba pagal Tomą Rimydį

Jums reikės:

2 l vandens (arba daržovių sultinio)

500 ml grietinėlės

50 g sviesto

200 g smidrų

100 g svogūnų

100 g pastarnokų

50 g špinatų

20 g krapų ir petražolių

Sauja ridikėlių

Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Druskos

Gaminimo eiga:

Pakepinkite ant sviesto smulkintus svogūnus ir pastarnokus.

Smidrų kotus nuvalykite ir nupjaukite galvutes. (Galvutės bus naudojamos sriubos papuošimui.)

Į puodą sudėkite žalumynus, supilkite grietinėlę, vandenį ir viską virkite apie 15 minučių.

Sudėkite smulkintus smidrus.

Išvirusi sriuba ir špinatai sutrinami elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Pagardinkite druska pagal skonį.

Sriubai atvėsus iki kambario temperatūros, palaikykite ją dar 2-3 val. šaldytuve.

Patiekiant sriubą, papuoškite ją ant šiek tiek aliejaus pakepintomis smidrų galvutėmis bei smulkintais ridikėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: