„Sezoninė virtuvė“ siūlo: salotos, kurioms prireiks tik žalumynų ir… žirklių!

Apie sriubą, kuri verdama iš kirvio, tikriausiai jau esate girdėję. Bet ar teko ragauti salotų, pagamintų su žirklėmis? Būtent tokias salotas, kurias galima paruošti net darže, rekomenduoja „Sezoninės virtuvės“ autorė Renata Ničajienė. Dalinamės receptu ir keliais papildomais patarimais. 

„Šiuo sezonu daržuose labai daug įvairių žalumynų, prieskoninių žolelių. Kai lysvės kupinos, svarbu neatidėlioti: viską kirpti ir skanauti, nes žalumynai taip pat gali peraugti, prarasti savo skonines ir maistingąsias savybes“, – pasakoja Renata. 

Salotos – nėra aikštingas patiekalas. Jas galima gaminti nors ir darže. Tam tereikia žalumynus nukirpti, nuskalauti ir sukarpyti. Ir būtent dėl tokios gamybos eigos žirklės tampa šio recepto sudedamąja dalimi.

Renata atkreipia dėmesį, kad nors kalbant apie maisto gaminimo įrankius, daugelis pirmiausia pagalvoja apie šefo peilį, bet su žirklėmis taip pat galima įveikti daugybę gaminimo etapų, ne tik atkirpti pakuotes. 

„Savo turimas „Fiskars“ žirkles naudoju įvairiuose gaminimo etapuose: su jomis galiu perkirpti naudojamus produktus į mažesnes dalis, arba susmulkinti visai. Dar žirklės išskirtinis pagalbininkas smulkinant čili pipirą: pjaustant jį peiliu, išsitepa pirštai, didėja tikimybė netyčia nusideginti akis ar lūpas, žirklės šią riziką sumažina. Dar žirklės tinka tešlai karpyti, kai norisi dekoruoti pyragus ar kitus kepinius“, – sako „Sezoninės virtuvės“ autorė. 

Renata pasakoja, kad lauko virtuvėje žirklės yra praktiškai nepakeičiamos. „Jei maistą norisi gaminti lauke, žirklės padeda viską susmulkinti tiesiai į dubenį, be pjaustymo lentelės ar peilio. Taip patogiau, greičiau ir saugiau, ypač, jei gaminate kartu su mažaisiais“,  – pataria Renata. 

Vasariškoms salotoms galite naudoti visa tai, ką turite savo lysvėse. O Renata savo darže rado ir nukirpo šiuos ingredientus: 

  • salotų lapai
  • kalendra
  • petražolės
  • mėtos
  • laiškiniai svogūnai
  • laiškiniai česnakai
  • česnakų žiedkočiai

Tolesnė recepto eiga paprasta: viską sukarpyti tiesiai į dubenį, užberti žiupsnelį druskos, jei nebijote aštrumo, įkarpyti aitriosios paprikos gabaliukų. Kad salotų skonis būtų ryškus, Renata rekomenduoja aliejaus ir žaliosios citrinos sulčių užpilą, kuris nukels jus tiesiai į pietryčių Azijos kraštus.

Renata rekomenduoja ir salotas, ir gaminimo būdą: „Kaip maistas, ruoštas lauke, skanesnis, taip ir salotos, jei buvo karpytos – gardesnės. Maisto karpymas gamybos procesui suteikia žaismingumo ir smagumo, tai tampa ne namų ruoša, o tarsi žaidimu, po kurio galima paragauti šio žaidimo rezultatą! O kalbant apie žirkles, nors jų yra pačių įvairiausių, skirtų skirtingiems darbams: augalams, virtuvei, kanceliarijai, bet man pačiai labiausiai įprastos klasikinės „Fiskars“, nes jos tokios universalios, kad drąsiai galiu jas pritaikyti ir namie, ir sode, ir virtuvėje.“


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: