Laisvalaikis - Receptai - 2020-04-05

Šokoladinis kriaušių pyragas

Ingredientai:

4 kriaušės

150 g „Belbake“ juodojo šokolado

50 ml augalinio pieno

120 g sviesto

120 g nerafinuoto cukranendrių cukraus

4 kiaušiniai

80 g šviesių speltų miltų

50 g migdolų miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

Žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:

Šokoladą reikia ištirpinti kartu su sviestu ir augaliniu pienu. Tuomet kiaušinius išplakti su cukrumi ir lėtai sumaišyti su atvėsusiu sviesto, šokolado ir pieno tirpiniu. Speltų miltus reikia sumaišyti su migdolų miltais, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, galiausiai miltų mišinį sumaišyti su skystąją tešlos dalimi. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir į ją įleiskite  kriaušes. Koteliai turėtų kyšoti iš tešlos.

Kepti reikia 40 minučių, 180 laipsnių karštyje. Pjaustyti ir valgyti šį pyragą reikėtų jau atvėsusį. Galiausiai, papuoškite jį šokoladiniu glajumi ar įvairiais Velykiniais pabarstukais, o gal net cukrinėmis figūrėlėmis. Skanaus!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: