Tabulė salotos su smidrais
Jums reikės:
200 g virtų bulguro kruopų
150 g smidrų
100 g žaliųjų žirnelių
100 g šparaginių pupelių
100 g ridikėlių
3 svogūnų
2 skiltelių česnako
6 smulkiai pjaustytų mėtų lapelių
3 šaukštų šviežių apelsinų sulčių
3 šaukštų šviežių citrinų sulčių
Kapotų petražolių
2 šaukštų alyvuogių aliejus
Druskos, pipirų
Paruošimas:
Nuplaukite ir supjaustykite smidrus. Juos kartu su pjaustytomis šparaginėmis pupelėmis ir žirneliais virkite apie 10 minučių pasūdytame vandenyje. Tuo tarpu paruoškite bulguro kruopas kaip nurodyta ant pakuotės. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, nulupkite ir išspauskite česnako skiltelę. Dubenyje aliejų sumaišykite su citrinų ir apelsinų sultimis. Sudėkite petražoles, mėtų lapelius, likusį česnaką, druskos ir pipirų. Dubenyje sumaišykite bulguro kruopas, virtas daržoves, ridikėlius, svogūnus ir padažą. Gerai išmaišykite ir prieš patiekdami palikite 30 minučių pastovėti šaldytuve.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!