Tiramisu su Limoncello žele

Desertui reikės:

  • Damų pirštelių sausainių
  • 200 ml kavos
  • Limoncello žele
  • Maskarponės kremo
  • Juodojo šokolado

Maskarponės kremui reikės:

  • 5 kiaušinių trynių
  • 160 g cukraus
  • 500 g maskarponės kremo
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 60 g vandens
  • 6 vnt. (12 g) želatinos lakštų

Limoncello želė reikės

  • 320 g citrinų tyrės
  • 6 g vaisių pektino
  • 80 g cukraus
  • 100 g Limoncello likerio
  • 10 vnt. (20 g) želatinos lakštų

Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti.

Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.

Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės.  Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncello žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.

Skanaus!

„Gardu Gardu“ receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: