To dar nebuvo: Lietuvoje surengtas pirmasis tarptautinis BBQ KCBS čempionatas

Šeštadienį būrys gero maisto mylėtojų rinkosi į didžiausios Baltijos šalyse facebook grill bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ kasmetinį festivalį. Daugiau nei pusantro tūkstančio dalyvių subūrusios „Kamado Bono“ komandos organizuotoje šventėje svečiai mėgavosi skirtingų skonių patiekalais, keptais kepsninėse, koncertais bei turėjo progą stebėti pirmąjį tarptautinį BBQ čempionatą, rengtą pagal „Kansas City Barbeque Society“ taisykles.

Šeštadienį keliasdešimt kilometrų nuo Vilniaus įsikūrusiame „Vilnius Grand Resort“ komplekse užsikūrė gardaus maisto fiesta, į kurią susirinko kone 100 tūkst. narių turinčios grupės „Lithuania Grilling and Smoking“ bendruomenės aktyviausi nariai. Renginio vedėju tapęs Rolandas Mackevičius kvietė visus apsilankyti skirtingose maisto zonose, BBQ turguje, kuriame 15 skirtingų įmonių pristatė savo produkciją bei išmėginti įvairias pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šventėje pranešimus skaitė žinomi kulinarinio pasaulio virtuozai, tokie kaip šefas Gian Luca Demarco ir kiti, o ant scenos pasirodė „Coldplay Tribute Lietuva“ bei scenos sunkiasvoriai „G&G Sindikatas“.

Susitikimo metu svečiai ragavo patiekalus net keturiose maisto zonose: Meksikos, Uzbekijos, BBQ ir grilio. Šventei praūžus, renginio svečiai persikėlė į „dūzges“ kartu su DJ Gile ir Curly Music.

„Šis bendruomenės susitikimas jau yra tapęs tradicija, tačiau dėl pandemijos praėjusiais metais šventę teko nukelti. Visgi, tikėjome, kad šiemet festivalis įvyks ir džiaugiamės, kad prognozė išsipildė. Visi išsiilgę bendravimo bei buvimo kartu, vėl čia susibūrėme. Mums be galo smagu, jog barbekiu ir grilinimo kultūra Lietuvoje yra pasiekusi tokį populiarumo lygį, jog kone kiekvienas savo kieme turi po gerą, kokybišką keramikinę kepsninę. Džiaugiamės ir tuo, kad lietuviai ant ugnies kepa ne tik šašlykus ar dešreles, bet ieško naujų receptų, naujų technikų, domisi, eksperimentuoja ir kepsninėse verda sriubas, troškinius, kepa picas, duoną ir net saldžiausius desertus ar pyragus“, – teigia renginio organizatorius, „Kamado Bono“ direktorius ir bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ įkūrėjas Tomas Petryla.

Greta visos šventės ir pramogų, pirmą kartą Lietuvoje buvo suorganizuotas ir tarptautinis BBQ čempionatas, rengtas pagal „Kansas City Barbeque Society“ taisykles. Jame dalyvavo 15 komandų iš įvairių Europos šalių: Estijos, Slovakijos, Lenkijos, Suomijos, Slovėnijos, Vengrijos, Lietuvos ir kitų. Geriausi kepsninių meistrai varžėsi dėl nugalėtojų titulo, kurį po įnirtingos kovos bendroje įskaitoje išplėšė suomių komanda ,,Sweety Hogs“. Kartu vyko ir KCBS sertifikuotų teisėjų kursai, kuriuose visi norintys galėjo užsiregistruoti, praeiti mokymus ir gauti leidimą teisėjauti tarptautiniuose čempionatuose.

„Toks čempionatas Lietuvoje organizuojamas pirmąjį kartą ir be galo didžiuojamės, galėdami būti jo dalimi ir prisidėti prie BBQ kultūros puoselėjimo Lietuvoje. Kanzaso miesto barbekiu bendruomenė yra didžiausia tokio pobūdžio pasaulio organizacija, apjungianti daugiau nei 20 tūkst. grilinimo entuziastų iš viso pasaulio. Tai, jog toks čempionatas vyksta čia, Lietuvoje, yra didelis įvertinimas mums ir žingsnis tarptautinio pripažinimo link – sako T. Petryla.

Kokybiškos keramikinės kepsninės užkariavo gero maisto mylėtojų širdis. Kepsninė nebėra tik vasaros malonumas, ją drąsiai galima kurti ir žiemą, ir rudenį. Metaliniai griliai rūdija, naudoja daug anglų, o šaltuoju metų laiku neišlaiko reikiamos temperatūros, o štai keramikinės kepsninės pritaikytos daug platesniam naudojimui, jos patvaresnės, ilgaamžiškesnės ir atveria daugiau griliavimo galimybių. Džiugu, kad vis daugiau lietuvių jas atranda“, – teigia T. Petryla.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: