Trapus pyragas su varškės įdaru

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti trapios tešlos pyragą su kreminiu, kvepiančiu vanile varškės įdaru. Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Tikrai patiks visiems.

Gardžiausi receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją.

Tešlai reikės:

  • 260 g sviesto
  • 260 g cukraus
  • ½ šaukštelio druskos
  • 600 g miltų
  • 2 kiaušinių

Varškės įdarui reikės:

  • 250 g kreminio sūrio
  • 125 g varškės
  • 75 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 10 g kukurūzų krakmolo
  • Vanilės ekstrakto
  • 50 g razinų

Grietinėlės kremui reikės:

  • 300 g grietinėlės
  • 30 g cukraus

Sviestą išplakti su cukrumi. Suberti miltus, druską ir maišant po vieną įmušti kiaušinius. Baigti minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Ją atskirti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve sutvirtėti.

Įdarui visas žaliavas, išskyrus razinas, su trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišyti razinas.

Formuoti pyraga reikia pradėti nuo tešlos. Abi dalis iškočioti vienodo storio lakštais. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formos dugną ir šonus padengti tešla, supilti varškės masę. Forma neturi būti visiškai pilna.

Ant viršaus uždėti tešlos lakštą, prispausti kraštus ir paviršiu patepti kiaušinio plakiniu.

Kepti iki 155°C įkaitintoje orkaitėje 55 min.

Skanaus!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: